Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostało mi kilka placków z obiadu, więc zjedliśmy je na kolację z prostymi dodatkami, a jakże smacznie wyszło :-D
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 160
Szaszłyki z polędwiczkami z boczku i śliwką to wykwintne danie, które łączy w...
Odsłon: 178
Wyśmienite roladki ze schabu. Świetnie smakują podane na ciepło z dodatkiem s...
Odsłon: 127
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 70
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 160
Szaszłyki z polędwiczkami z boczku i śliwką to wykwintne danie, które łączy w...
Odsłon: 178
Wyśmienite roladki ze schabu. Świetnie smakują podane na ciepło z dodatkiem s...
Odsłon: 127
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 70
Składniki
Nie podaję dokładnych proporcji, bo to tylko propozycja na wykorzystanie placków ziemniaczanych :-). Do ciasta na placki dodaję dodatkowo trochę majeranku, ziół prowansalskich i ostrej papryki. Na rozgrzaną patelnię należy położyć placka ziemniaczanego, ułożyć na nim plastry szynki, plastry sera, na wierzch położyć drugi placek, przykryć patelnie przykrywką i podgrzewać na średnim ogniu do roztopienia się sera. Podawać z ketchupem lub ulubionym sosem. Smacznego :-)