Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostało mi kilka placków z obiadu, więc zjedliśmy je na kolację z prostymi dodatkami, a jakże smacznie wyszło :-D
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2477
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2477
Składniki
Nie podaję dokładnych proporcji, bo to tylko propozycja na wykorzystanie placków ziemniaczanych :-). Do ciasta na placki dodaję dodatkowo trochę majeranku, ziół prowansalskich i ostrej papryki. Na rozgrzaną patelnię należy położyć placka ziemniaczanego, ułożyć na nim plastry szynki, plastry sera, na wierzch położyć drugi placek, przykryć patelnie przykrywką i podgrzewać na średnim ogniu do roztopienia się sera. Podawać z ketchupem lub ulubionym sosem. Smacznego :-)