Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie szybkie dania obiadowe ? Dziś właśnie przygotowałam takie danie gotowe w zaledwie piętnaście minut, myślę że chętnie z niego skorzystacie ponieważ jest banalnie prosty w przygotowaniu
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1795
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14397
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19501
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13157
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1795
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14397
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19501
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13157
Składniki
Ziemniaki obrać i dokładnie umyć następnie nożem lub za pomocą obieraczki pokroić w plastry dowolnej grubości. Na głębszą patelnię wlać oleju aby zakryło dno patelni, rozgrzać go a następnie przełożyć przygotowane plasterki nakryć pokrywką i smażyć dusząc do ich miękkości i ładnego zarumienienia. Pod koniec gdy plasterki są już miękkie i ładnie zarumienione wsypać sól i wymieszać po całości
W trakcie gdy plasterki duszą się na średnim ogniu na drugiej patelni przygotować kaszankę, do patelni wlać trzy łyżki oleju, dodać cebulę pokrojoną w piórka i podsmażyć ją na lekko rumiany kolor. Następnie wkroić kaszankę swojską lub kupną bez flaka i podsmażyć aż kaszanka się rozpadnie
Tak przygotowane danie nadaje się dla zapracowanych lub jeżeli nie mamy czasu aby coś przygotować na szybko. Moje jedzonko podałam dodatkowo z pomidorami Lima moimi ulubionymi z solą i pieprzem naturalnym a do popicia zimny kefir. Jeżeli są osoby które nie znoszą kaszanki można podać same plasterki np. z jajkiem sadzonym lub ulubionym kawałkiem mięsa