Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie szybkie dania obiadowe ? Dziś właśnie przygotowałam takie danie gotowe w zaledwie piętnaście minut, myślę że chętnie z niego skorzystacie ponieważ jest banalnie prosty w przygotowaniu
Pamiętam, jak babcia piekła chleb w swoim małym, przytulnym domku na wsi, w p...
Odsłon: 106
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 570
Pyszny i aksamitny sernik z korzennymi ciasteczkami i kremem Lotus, To wszyst...
Odsłon: 360
Przepis dnia
Pyszna i aromatyczna szynka, doskonale smakuje i prezentuje się na Świąteczny...
Odsłon: 1960
Pamiętam, jak babcia piekła chleb w swoim małym, przytulnym domku na wsi, w p...
Odsłon: 106
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 570
Pyszny i aksamitny sernik z korzennymi ciasteczkami i kremem Lotus, To wszyst...
Odsłon: 360
Przepis dnia
Pyszna i aromatyczna szynka, doskonale smakuje i prezentuje się na Świąteczny...
Odsłon: 1960
Składniki
Ziemniaki obrać i dokładnie umyć następnie nożem lub za pomocą obieraczki pokroić w plastry dowolnej grubości. Na głębszą patelnię wlać oleju aby zakryło dno patelni, rozgrzać go a następnie przełożyć przygotowane plasterki nakryć pokrywką i smażyć dusząc do ich miękkości i ładnego zarumienienia. Pod koniec gdy plasterki są już miękkie i ładnie zarumienione wsypać sól i wymieszać po całości
W trakcie gdy plasterki duszą się na średnim ogniu na drugiej patelni przygotować kaszankę, do patelni wlać trzy łyżki oleju, dodać cebulę pokrojoną w piórka i podsmażyć ją na lekko rumiany kolor. Następnie wkroić kaszankę swojską lub kupną bez flaka i podsmażyć aż kaszanka się rozpadnie
Tak przygotowane danie nadaje się dla zapracowanych lub jeżeli nie mamy czasu aby coś przygotować na szybko. Moje jedzonko podałam dodatkowo z pomidorami Lima moimi ulubionymi z solą i pieprzem naturalnym a do popicia zimny kefir. Jeżeli są osoby które nie znoszą kaszanki można podać same plasterki np. z jajkiem sadzonym lub ulubionym kawałkiem mięsa