Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duuuuży kotlet z czosnkiem i szalotką w pysznej panierce z panko. Panko jest delikatniejsza i znacznie dłużej pozostaje chrupiąca niż bułka tarta. Kotlety najlepiej smakują z ziemniakami i kaparami.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 860
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5862
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9691
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 320
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 860
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5862
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9691
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 320
Składniki
Wychodzą 2 duże kotlety. Mięso pokrój na plastry, rozbij je tłuczkiem na dość cienkie płaty, dopraw solą i pieprzem. Odstaw na pół godziny. Szalotkę i czosnek obierz pokrój w plasterki i krótko przesmaż na patelni, lekko przyrumieniając. Na 1 płat schabu nałóż połowę czosnku i szalotki. Na niego połóż drugi plaster schabu i jeszcze raz roztłucz mięso. Kotlety panierujemy w * mące *roztrzepanych jajkach * panko Na patelni rozgrzej smalec, kotlety smaż z obu stron na złoty kolor. Ja smażyłam około 10 minut. Po usmażeniu kotlety osącz na ręczniku papierowym, ewentualnie dopraw solą i podawaj. Idealnie smakują z puree ziemniaczanym z czosnkiem i kaparami.