Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sznurek, wędzarnia/ grillowędzarnia, woreczek spożywczy
Każdego roku robię konserwy wakacyjne. Takie domowe są najlepsze. Wypływają...
Odsłon: 374
Mocno warzywna wersja pysznego dania.
Odsłon: 476
Każdego roku robię konserwy wakacyjne. Takie domowe są najlepsze. Wypływają...
Odsłon: 374
Mocno warzywna wersja pysznego dania.
Odsłon: 476
Składniki
Mięso zostawia się w solance najlepiej na 24 godziny w lodówce. Potem pierś się sznuruje i można ją wędzić tradycyjnie na zimno. Lub w grillowędzarni na ciepło. Mięso do grillowędzarni najpierw wędzi się godzinę zawiniętą w papier do pieczenia, a potem dowędza się ją do uzyskania koloru, około 30 minut. Mięso właściwie jest dobre do spożycia ale w przypadku drobiu, lepiej je sparzyć jeszcze 30 minut, najlepiej w woreczku do szynkowara. Można użyć innej folii przeznaczonej do celów spożywczych, odpornej na temperatury. Pierś podaje się schłodzoną.
Smacznego :)