Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sznurek, wędzarnia/ grillowędzarnia, woreczek spożywczy
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 837
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 414
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15221
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1864
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 837
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 414
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15221
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1864
Składniki
Mięso zostawia się w solance najlepiej na 24 godziny w lodówce. Potem pierś się sznuruje i można ją wędzić tradycyjnie na zimno. Lub w grillowędzarni na ciepło. Mięso do grillowędzarni najpierw wędzi się godzinę zawiniętą w papier do pieczenia, a potem dowędza się ją do uzyskania koloru, około 30 minut. Mięso właściwie jest dobre do spożycia ale w przypadku drobiu, lepiej je sparzyć jeszcze 30 minut, najlepiej w woreczku do szynkowara. Można użyć innej folii przeznaczonej do celów spożywczych, odpornej na temperatury. Pierś podaje się schłodzoną.
Smacznego :)