Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie obiadowe lub na przyjęcia.Łatwe w przygotowaniu i smaczne:)
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 147
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8669
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3088
Polecam.
Odsłon: 1885
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 147
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8669
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3088
Polecam.
Odsłon: 1885
Składniki
Mięso umyć,a następnie przekroić wzdłuż w ten sposób aby powstał jeden duży płat mięsa. Przez folię rozbić tłuczkiem mniej więcej na grubość 1cm. Przyprawic z obydwu stron wedle życzenia.
Ogórki pokroić wzdłuż na cienkie plasterki .Następnie plastry szynki poukładać na całej długości mięsa.A na szynkę ogórki.
Tak przygotowane mięso zdecydowanie mocno zwinąć i obwiązać sznurkiem.Następnie na niewielkiej ilości oleju obsmazyć mieso ze wszystkich stron.Później włozyc do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec ok 1 godz. lub nie co dłużej (czas zalezny jest od wielkości miesa ) dodatkowo do mięsa mozna przygotowac sos np. pieczarkowy SMACZNEGO!!!