Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Genialny patent na domową wędlinę. Świetnie komponuje się z ćwikłą, musztardą lub chrzanem. Jej przygotowanie jest banalnie proste. Wystarczy trzymać się instrukcji zawartej w tym przepisie. Gwarantujemy, że zasmakuje Waszej rodzinie!
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 803
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22855
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15267
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4965
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 803
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22855
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15267
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4965
Składniki
Do miseczki wlewamy olej, dodajemy ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę oraz przyprawy. Składniki mieszamy.
Boczek natrzyj dokładnie z każdej strony marynatą. Roladę ciasto zwiń wzdłuż krótszej krawędzi. Na wierzch rolady połóż listki laurowe z marynaty. Roladę obwiąż sznurkiem, wstaw do naczynia żaroodpornego i schowaj na całą noc do lodówki.
Na drugi dzień wyciągnij roladę z lodówki i wstaw pod przykryciem do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 90 minut. Po tym czasie ściągnij przykrywkę/folię aluminiową i piecz roladę przez kolejne 30-40 minut.
Upieczoną roladę można serwować na ciepło, jako danie obiadowe lub po przestudzeniu w formie wędliny na kanapki.