Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Genialny patent na domową wędlinę. Świetnie komponuje się z ćwikłą, musztardą lub chrzanem. Jej przygotowanie jest banalnie proste. Wystarczy trzymać się instrukcji zawartej w tym przepisie. Gwarantujemy, że zasmakuje Waszej rodzinie!
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 82
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2580
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 642
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 925
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 82
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2580
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 642
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 925
Składniki
Do miseczki wlewamy olej, dodajemy ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę oraz przyprawy. Składniki mieszamy.
Boczek natrzyj dokładnie z każdej strony marynatą. Roladę ciasto zwiń wzdłuż krótszej krawędzi. Na wierzch rolady połóż listki laurowe z marynaty. Roladę obwiąż sznurkiem, wstaw do naczynia żaroodpornego i schowaj na całą noc do lodówki.
Na drugi dzień wyciągnij roladę z lodówki i wstaw pod przykryciem do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 90 minut. Po tym czasie ściągnij przykrywkę/folię aluminiową i piecz roladę przez kolejne 30-40 minut.
Upieczoną roladę można serwować na ciepło, jako danie obiadowe lub po przestudzeniu w formie wędliny na kanapki.