Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Genialny patent na domową wędlinę. Świetnie komponuje się z ćwikłą, musztardą lub chrzanem. Jej przygotowanie jest banalnie proste. Wystarczy trzymać się instrukcji zawartej w tym przepisie. Gwarantujemy, że zasmakuje Waszej rodzinie!
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 36
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 3420
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 94
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 36
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 3420
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 94
Składniki
Do miseczki wlewamy olej, dodajemy ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę oraz przyprawy. Składniki mieszamy.
Boczek natrzyj dokładnie z każdej strony marynatą. Roladę ciasto zwiń wzdłuż krótszej krawędzi. Na wierzch rolady połóż listki laurowe z marynaty. Roladę obwiąż sznurkiem, wstaw do naczynia żaroodpornego i schowaj na całą noc do lodówki.
Na drugi dzień wyciągnij roladę z lodówki i wstaw pod przykryciem do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 90 minut. Po tym czasie ściągnij przykrywkę/folię aluminiową i piecz roladę przez kolejne 30-40 minut.
Upieczoną roladę można serwować na ciepło, jako danie obiadowe lub po przestudzeniu w formie wędliny na kanapki.