Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń godna świątecznego stołu, może być klasycznie przyprawiona albo można zaszaleć.
sznurek, wykłaczki, rękaw do pieczenia
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 385
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 64
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 385
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 64
Składniki
Udziec warto od wewnątrz obficie przyprawić. Tym razem wybrałam arabskie smaki, w klasycznej polskiej wersji też jest wyborny.
Udziec można ściśle obwiązać sznurkiem. Pomogłam sobie wykałaczkami, żeby mięso się nie rozwijało w trakcie wiązania. Piekłam w rękawie do pieczenia na plastrach cebuli z białym winem, około 2h- 2,15.
Smacznego :)