Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń godna świątecznego stołu, może być klasycznie przyprawiona albo można zaszaleć.
sznurek, wykłaczki, rękaw do pieczenia
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12345
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1392
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13208
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5467
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12345
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1392
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13208
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5467
Składniki
Udziec warto od wewnątrz obficie przyprawić. Tym razem wybrałam arabskie smaki, w klasycznej polskiej wersji też jest wyborny.
Udziec można ściśle obwiązać sznurkiem. Pomogłam sobie wykałaczkami, żeby mięso się nie rozwijało w trakcie wiązania. Piekłam w rękawie do pieczenia na plastrach cebuli z białym winem, około 2h- 2,15.
Smacznego :)