Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń godna świątecznego stołu, może być klasycznie przyprawiona albo można zaszaleć.
sznurek, wykłaczki, rękaw do pieczenia
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6790
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154836
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1045
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 472
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6790
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154836
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1045
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 472
Składniki
Udziec warto od wewnątrz obficie przyprawić. Tym razem wybrałam arabskie smaki, w klasycznej polskiej wersji też jest wyborny.
Udziec można ściśle obwiązać sznurkiem. Pomogłam sobie wykałaczkami, żeby mięso się nie rozwijało w trakcie wiązania. Piekłam w rękawie do pieczenia na plastrach cebuli z białym winem, około 2h- 2,15.
Smacznego :)