Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszego dnia rolada była na obiad...a w następne dni urozmaicała nam kanapki ;-)
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 293
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25656
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 293
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25656
Składniki
Szchab rozkroić tak,aby powstał duży,prostokątny płat mięsa na grubość ok 3 cm.Posypać mięso solą i dużą ilością pieprzu,ułożyć boczek i zwinąć w roladę.Związać sznurkiem.W naczyniu żaroodpornym ułożyć por,liście selera,czosnek i posiekaną cebulę,a na tym wszystkim położyć roladę i skropić olejem.Odstawić do lodówki (najlepiej na noc).Następnego dnia podlać wodą i wstawić do piekarnika.Piec pod przykryciem ok 2 godzin w temp 180 stopni.
SMACZNEGO