Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na roladki z grzybkami marynowanymi w sosie grzybowym.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7982
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 343
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3373
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 617
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7982
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 343
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3373
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 617
Składniki
Grzyby suszone zalewam gorąca wodą do pełnej szklanki.Cebule obieram i kroję w pasterki.
Schab rozklepuję dosyć cieńko. Solę, pieprze i posypuję papryką. Na każdym układam po plasterku cebuli i grzybku marynowanym. Jeżeli są małe to po dwa. Zwijam jak zrazy i spinam wykałaczkami.
Wkładam na rozgrzany olej i smażę na ciemny kolor. Najlepiej smażyć w garnku w którym póżniej będą się dusiły. Dodaję resztę pokrojonej cebuli , smażę ok. 2 minut i zalewam zamoczonymi grzybami.Dolewam odrobinę wody , wsypuję szczyptę soli i pieprzu i duszę ok. 1 godz. kiedy mięso będzie miękkie. Pod koniec jeszcze doprawiam.