Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na roladki z grzybkami marynowanymi w sosie grzybowym.
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17221
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 122
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 108
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4863
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7565
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17221
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 122
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 108
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4863
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7565
Składniki
Grzyby suszone zalewam gorąca wodą do pełnej szklanki.Cebule obieram i kroję w pasterki.
Schab rozklepuję dosyć cieńko. Solę, pieprze i posypuję papryką. Na każdym układam po plasterku cebuli i grzybku marynowanym. Jeżeli są małe to po dwa. Zwijam jak zrazy i spinam wykałaczkami.
Wkładam na rozgrzany olej i smażę na ciemny kolor. Najlepiej smażyć w garnku w którym póżniej będą się dusiły. Dodaję resztę pokrojonej cebuli , smażę ok. 2 minut i zalewam zamoczonymi grzybami.Dolewam odrobinę wody , wsypuję szczyptę soli i pieprzu i duszę ok. 1 godz. kiedy mięso będzie miękkie. Pod koniec jeszcze doprawiam.