Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na roladki z grzybkami marynowanymi w sosie grzybowym.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4251
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2540
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1678
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11190
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4251
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2540
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1678
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11190
Składniki
Grzyby suszone zalewam gorąca wodą do pełnej szklanki.Cebule obieram i kroję w pasterki.
Schab rozklepuję dosyć cieńko. Solę, pieprze i posypuję papryką. Na każdym układam po plasterku cebuli i grzybku marynowanym. Jeżeli są małe to po dwa. Zwijam jak zrazy i spinam wykałaczkami.
Wkładam na rozgrzany olej i smażę na ciemny kolor. Najlepiej smażyć w garnku w którym póżniej będą się dusiły. Dodaję resztę pokrojonej cebuli , smażę ok. 2 minut i zalewam zamoczonymi grzybami.Dolewam odrobinę wody , wsypuję szczyptę soli i pieprzu i duszę ok. 1 godz. kiedy mięso będzie miękkie. Pod koniec jeszcze doprawiam.