Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam was w niedzielne popołudnie co dziś serwujecie na obiadek u nas przygotowałam wymyślone w chwilę roladki schabowe z boczkiem surowym wędzonym i żółtym serem
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 12152
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4079
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42917
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 493
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 362
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 436
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 12152
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4079
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42917
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 493
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 362
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 436
Składniki
Przygotować plastry schabu dokładnie je rozbić tłuczkiem do kotletów na cienki plaster, każdy z plastrów posolić i obsypać pieprzem naturalnym ( składniki są podane na danie dla trzech osób jeżeli jest więcej osób w rodzinie wystarczy podwoić ilość składników )
Na przygotowane plastry schabu położyć po trzy cieniutkie plastry boczku wędzonego surowego oraz po chudym plastrze żółtego sera. Tak przygotowany schab z dodatkami zwinąć w rulon ciasno, uformowane roladki ułożyć na talerzu a w międzyczasie na patelnię wlać olej i go rozgrzać
Gdy olej już jest rozgrzany a jajka przygotowane wtedy każdą roladkę zamoczyć w roztrzepanym jajku a następnie dość obficie obsypać bułką tartą, ułożyć na rozgrzanym oleju i smażyć na średnim ogniu z obu stron na na złoty kolor ( średni ogień dużego palnika gazu, nie można smażyć szybko ponieważ będą surowe )
Roladki faszerowane podałam z ziemniakami oraz kiszonym ogórkiem tegorocznym. Myślę że taka propozycja obiadowa świetnie sprawdzi się w waszych domach, bo tak naprawdę schabowy w końcu się znudzi tak jak nam zachciało się czegoś innego niż schabowy chociaż jest on w Polskich domach tradycją