Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam was w niedzielne popołudnie co dziś serwujecie na obiadek u nas przygotowałam wymyślone w chwilę roladki schabowe z boczkiem surowym wędzonym i żółtym serem
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1727
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19538
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2063
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1727
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19538
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2063
Składniki
Przygotować plastry schabu dokładnie je rozbić tłuczkiem do kotletów na cienki plaster, każdy z plastrów posolić i obsypać pieprzem naturalnym ( składniki są podane na danie dla trzech osób jeżeli jest więcej osób w rodzinie wystarczy podwoić ilość składników )
Na przygotowane plastry schabu położyć po trzy cieniutkie plastry boczku wędzonego surowego oraz po chudym plastrze żółtego sera. Tak przygotowany schab z dodatkami zwinąć w rulon ciasno, uformowane roladki ułożyć na talerzu a w międzyczasie na patelnię wlać olej i go rozgrzać
Gdy olej już jest rozgrzany a jajka przygotowane wtedy każdą roladkę zamoczyć w roztrzepanym jajku a następnie dość obficie obsypać bułką tartą, ułożyć na rozgrzanym oleju i smażyć na średnim ogniu z obu stron na na złoty kolor ( średni ogień dużego palnika gazu, nie można smażyć szybko ponieważ będą surowe )
Roladki faszerowane podałam z ziemniakami oraz kiszonym ogórkiem tegorocznym. Myślę że taka propozycja obiadowa świetnie sprawdzi się w waszych domach, bo tak naprawdę schabowy w końcu się znudzi tak jak nam zachciało się czegoś innego niż schabowy chociaż jest on w Polskich domach tradycją