Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam was w niedzielne popołudnie co dziś serwujecie na obiadek u nas przygotowałam wymyślone w chwilę roladki schabowe z boczkiem surowym wędzonym i żółtym serem
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3768
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2136
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5587
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5598
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3768
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2136
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5587
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5598
Składniki
Przygotować plastry schabu dokładnie je rozbić tłuczkiem do kotletów na cienki plaster, każdy z plastrów posolić i obsypać pieprzem naturalnym ( składniki są podane na danie dla trzech osób jeżeli jest więcej osób w rodzinie wystarczy podwoić ilość składników )
Na przygotowane plastry schabu położyć po trzy cieniutkie plastry boczku wędzonego surowego oraz po chudym plastrze żółtego sera. Tak przygotowany schab z dodatkami zwinąć w rulon ciasno, uformowane roladki ułożyć na talerzu a w międzyczasie na patelnię wlać olej i go rozgrzać
Gdy olej już jest rozgrzany a jajka przygotowane wtedy każdą roladkę zamoczyć w roztrzepanym jajku a następnie dość obficie obsypać bułką tartą, ułożyć na rozgrzanym oleju i smażyć na średnim ogniu z obu stron na na złoty kolor ( średni ogień dużego palnika gazu, nie można smażyć szybko ponieważ będą surowe )
Roladki faszerowane podałam z ziemniakami oraz kiszonym ogórkiem tegorocznym. Myślę że taka propozycja obiadowa świetnie sprawdzi się w waszych domach, bo tak naprawdę schabowy w końcu się znudzi tak jak nam zachciało się czegoś innego niż schabowy chociaż jest on w Polskich domach tradycją