Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staram się często faszerować schab lub kawałki karkówki różnymi dodatkami by danie za każdym razem smakowało trochę inaczej.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1853
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14571
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19635
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1853
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14571
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19635
Składniki
Schab pociąć w plastry. Cienko rozbić, uważając by nie przerwać mięsa. Oprószyć przyprawami i odstawić na godzinę by przeszło przyprawami. Kiełbasę przeciąż wzdłuż na cienkie paski. Na każdym kawałku mięsa ułożyć kawałek kiełbasy i łyżeczkę pesto. Ciasno zwijać. Spiąć wykałaczkami Obtaczać w mące, jajkach i bułce. Smażyć na oleju, na niezbyt silnym ogniu Po zrumienieniu - dusić przez 15 minut pod przykryciem. Podałam z ugotowanymi ziemniakami wymieszanymi z resztą pesto i łyżką masła oraz surówką z kapusty pekińskiej.