Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staram się często faszerować schab lub kawałki karkówki różnymi dodatkami by danie za każdym razem smakowało trochę inaczej.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 160
Szaszłyki z polędwiczkami z boczku i śliwką to wykwintne danie, które łączy w...
Odsłon: 178
Wyśmienite roladki ze schabu. Świetnie smakują podane na ciepło z dodatkiem s...
Odsłon: 127
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 69
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 160
Szaszłyki z polędwiczkami z boczku i śliwką to wykwintne danie, które łączy w...
Odsłon: 178
Wyśmienite roladki ze schabu. Świetnie smakują podane na ciepło z dodatkiem s...
Odsłon: 127
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 69
Składniki
Schab pociąć w plastry. Cienko rozbić, uważając by nie przerwać mięsa. Oprószyć przyprawami i odstawić na godzinę by przeszło przyprawami. Kiełbasę przeciąż wzdłuż na cienkie paski. Na każdym kawałku mięsa ułożyć kawałek kiełbasy i łyżeczkę pesto. Ciasno zwijać. Spiąć wykałaczkami Obtaczać w mące, jajkach i bułce. Smażyć na oleju, na niezbyt silnym ogniu Po zrumienieniu - dusić przez 15 minut pod przykryciem. Podałam z ugotowanymi ziemniakami wymieszanymi z resztą pesto i łyżką masła oraz surówką z kapusty pekińskiej.