Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staram się często faszerować schab lub kawałki karkówki różnymi dodatkami by danie za każdym razem smakowało trochę inaczej.
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 58
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 73
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 148
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 58
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 73
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 148
Składniki
Schab pociąć w plastry. Cienko rozbić, uważając by nie przerwać mięsa. Oprószyć przyprawami i odstawić na godzinę by przeszło przyprawami. Kiełbasę przeciąż wzdłuż na cienkie paski. Na każdym kawałku mięsa ułożyć kawałek kiełbasy i łyżeczkę pesto. Ciasno zwijać. Spiąć wykałaczkami Obtaczać w mące, jajkach i bułce. Smażyć na oleju, na niezbyt silnym ogniu Po zrumienieniu - dusić przez 15 minut pod przykryciem. Podałam z ugotowanymi ziemniakami wymieszanymi z resztą pesto i łyżką masła oraz surówką z kapusty pekińskiej.