Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety schabowe nie zawsze muszą być takie same :) Tym razem propozycja roladek z dodatkiem pieczarek ;)
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 381
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 397
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 381
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 397
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
Kotlety schabowe umyć, rozklepać i posypać przyprawami. Następnie ułożyć na każdym kotlecie ser i wcześniej usmażone pieczarki. Zwinąć tworząc roladkę.
Mięso można dodatkowo obwiązać nicią, by się nie rozpadło w trakcie smażenia. Mięso smażymy na rozgrzanym oleju, w głębokim tłuszczu. Smażymy przez ok. 6-7 min. z każdej strony.
Przed podaniem ściągnąć nić. Podawać np. z ziemniakami i zieloną sałatką ze śmietaną. Smacznego!