Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety schabowe nie zawsze muszą być takie same :) Tym razem propozycja roladek z dodatkiem pieczarek ;)
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8614
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3048
Polecam.
Odsłon: 1837
Polecam.
Odsłon: 532
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8614
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3048
Polecam.
Odsłon: 1837
Polecam.
Odsłon: 532
Składniki
Kotlety schabowe umyć, rozklepać i posypać przyprawami. Następnie ułożyć na każdym kotlecie ser i wcześniej usmażone pieczarki. Zwinąć tworząc roladkę.
Mięso można dodatkowo obwiązać nicią, by się nie rozpadło w trakcie smażenia. Mięso smażymy na rozgrzanym oleju, w głębokim tłuszczu. Smażymy przez ok. 6-7 min. z każdej strony.
Przed podaniem ściągnąć nić. Podawać np. z ziemniakami i zieloną sałatką ze śmietaną. Smacznego!