Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki schabowe nadziewane smażonymi pieczarkami z cebulą oraz żółtym serem, smażone w panierce.
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7810
Soczyste i aromatyczne danie na obiad, które przygotujesz w pół godziny. Z do...
Odsłon: 7
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 111
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 170
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7810
Soczyste i aromatyczne danie na obiad, które przygotujesz w pół godziny. Z do...
Odsłon: 7
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 111
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 170
Składniki
Cebulę obrałam i pokroiłam w drobną kostkę. na patelni rozgrzałam łyżkę oleju i zeszkliłam na nim cebulę. Pieczarki obrałam i starłam na tarce na grubych oczkach. Dodałam do cebuli i smażyłam razem, aż się zezłociły. Na koniec przyprawiłam je solą, pieprzem i majerankiem. Mięso umyłam i osuszyłam ręcznikiem papierowym. Każdy plaster schabu rozbiłam cienko tłuczkiem i oprószyłam solą i pieprzem. Ser żółty starłam na tarce na drobnych oczkach. Każdy kotlet posypałam serem, a na serze rozłożyłam po połowie pieczarek. Następnie mięso zwinęłam w roladki. Jajko roztrzepałam z odrobiną soli. Bułkę tartą wysypałam do miseczki. Roladki opanierowałam w jajku i w bułce i wyłożyłam na patelnię na rozgrzany olej. Roladki smażyłam pod przykryciem, z każdej strony na rumiany kolor. Po usmażeniu odsączyłam je na ręczniku papierowym. Roladki można podać z ziemniakami i surówką lub innymi ulubionymi dodatkami.