Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne roladki z aromatycznymi suszonymi pomidorami to ciekawa alternatywa dla lubiących schabowego. Będziecie zachwyceni tym smakiem.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 271
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1365
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4238
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 271
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1365
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4238
Składniki
Kotlety schabowe płuczemy , osuszamy i rozbijamy na grubość ok 0,5 cm. Następnie solimy i pieprzymy. Odkładamy na ok. 15 - 30 min.
Warzywa kroimy. Imbir ilość według uznania kroimy w drobniutką kosteczkę. Marchew, czosnek i por zieloną część kroimy w talarki. . Rozmaryn pozostawiamy w całości.
po 30 minutach każdy kotlet schabowy smarujemy musztardą, kładziemy pokrojone w paseczki suszone pomidory i sypiemy parmezanem.
Każdą roladkę zwijamy i związujemy dratwą lub sznurkiem wędzarniczym. Rozgrzewamy na patelni olej i smażymy do zrumienienia z każdej strony. Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego, wsypujemy wszystkie warzywa (po za porem), który dodamy na 5 minut przed końcem. Wlewamy łyżkę miodu tłuszcz ze smażenia roladek i pół szklanki bulionu grzybowego. Dusimy ok 35 minut w temperaturze 180 stopni.
Roladki można podawać jako przystawkę lub do obiadu do ziemniaków lub frytek. SMACZNEGO