Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i pyszne :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14438
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1686
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16561
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6649
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14438
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1686
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16561
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6649
Składniki
Schab rozbijamy jak na kotlety, posypujemy pieprzem, solą czosnkową i przyprawą do wieprzowiny - wkładamy do lodówki na godzinkę. Grzyby oczyszczamy, kroimy w plasterki. Jedną cebulę kroimy w półplasterki, drugą w kosteczkę.
Na maśle przesmażamy cebulę (półplasterki), po chwili dodajemy część grzybów i smażymy razem przez ok. 5 minut. Gdy trochę ostygnie nakładamy na schab i zawijamy w roladki. Związujemy nitką.
Roladki obtaczamy w mące i krótko smażymy na oleju - przekładamy do rondla. Na tym samym tłuszczu przesmażamy cebulę (kosteczka), po chwili dodajemy resztę grzybów i chwile razem smażymy. Roladki podlewamy wodą, dodajemy grzyby i dusimy do miękkości.
Sosik doprawiamy solą pieprzem i papryką, dodajemy śmietanę - i danie gotowe. Życzę smacznego :)