Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny salceson zrobiony z mięsa gęsiego i ćwiartek z kurczaka oraz dodanymi warzywami takimi jak papryki, czerwona i żółta oraz zielonym groszkiem.
garnek, nóż, osłonka, termometr,
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12966
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8083
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 333
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 115
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2199
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 753
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12966
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8083
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 333
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 115
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2199
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 753
Składniki
Wymytą gęś kroimy na porcje i umieszczamy razem z ćwiartkami kurczaka w większym garnku. Mięso gotujemy do miękkości.
Ugotowane kawałki studzimy i oddzielamy mięso od kości, kroimy w grube kawałki, przekładamy do miski, doprawiamy do smaku, dodajemy pokrojone papryki w kostkę, groszek i wlewamy wywar z żelatyną. Wszystko dokładnie mieszamy.
Napełniamy osłonkę poliamidową 100 mm. Parzymy w temp. 80 stopni Celsjusza 90 minut. Studzimy i do lodówki.
Smacznego !!!