Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Salceson zrobiony jest z golonek wieprzowych, policzków wieprzowych, skór z golonek i mięsa z kości od schabu.
garnek, nóż, miska, osłonki,
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 122
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 80
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 519
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 5307
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 122
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 80
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 519
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 5307
Składniki
Gotowanie: Mięsa zalewamy wodą do ich zakrycia, dodajemy sól, liście laurowe i ziele angielskie i gotujemy 60 minut, do miękkości mięs, nie rozgotowując. Ugotowane mięsa studzimy.
Rozdrabnianie: Mięsa oddzielamy od kości. Mięso obrane z kości z golonki i policzków wieprzowych kroimy w większą kostkę (2x2 lub 3x3 cm). Skórę kroimy w paski 5x2 cm.
Przygotowanie salcesonu: Do rozdrobionego mięsa dodajemy 10 % wywaru od wagi farszu. Dodajemy przyprawy, mieszamy. W razie potrzeby możemy dosolić. Gotowym farszem napełniamy wcześniej przygotowane osłonki, dokładnie zawiązujemy końcówki. Parzenie: Salceson parzymy w temperaturze 80 stopni Celsjusza do osiągnięcia temperatury w wewnątrz 68 stopni Celsjusza. Studzenie: Salceson studzimy 30 minut w zimnej wodzie. Po ostudzeniu musimy docisnąć w dwóch równych deseczkach. Musimy ściśle obwiązać je sznurkiem i wstawić do lodówki na kilka godzin, najlepiej na noc.
Smacznego !!!