Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
schab i kapusta kiszona - danie po prostu nie może się nie udać
Dzisiaj kolejna moja kapusta kiszona, tym razem kiszona w słoikach. Kapusta k...
Odsłon: 103
Na rodzinny obiad. Słodkokwaśny dodatek owoców świetnie komponuje się z mięse...
Odsłon: 475
Lekka i pełna smaku galareta. Mięso na indyczych golonkach jest niezwykle soc...
Odsłon: 188
Dzisiaj kolejna moja kapusta kiszona, tym razem kiszona w słoikach. Kapusta k...
Odsłon: 103
Na rodzinny obiad. Słodkokwaśny dodatek owoców świetnie komponuje się z mięse...
Odsłon: 475
Lekka i pełna smaku galareta. Mięso na indyczych golonkach jest niezwykle soc...
Odsłon: 188
Składniki
Schab w całości doprawić solą i pieprzem i obsmażyć na oliwie razem z pokruszonymi suszonymi grzybami w dużym garze (schab z z obu stron) pod koniec dodając poszatkowaną cebulę.
Podlać ok. 1,5 szkl.wody lub bulionu i dusić pod przykryciem ok. 30 min, co jakiś czas obracając mięso.
Dodać kapustę kiszoną i doprawić resztą przypraw, dolać oleju -wdg.uznania- dusić jeszcze ok.45 min/60min co jakiś czas mieszając kapustę i obracając mięso , aż do momentu , gdy woda z kapusty odparuje a tazacznie się lekko obsmażać - brązowieć.
Smacznego i mam nadzieję, że to typowo polskie danie , które mi osobiście przypomnina okres Świąt Bożego Narodzenia, przypadnie Wam do gustu.