Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aby schab nie był wciąż taki sam , warto faszerować go różnymi dodatkami:
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1853
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14571
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19635
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1853
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14571
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19635
Składniki
Schab rozbić na cienkie plastry. Oprószyć przyprawami. Odstawić na godzinę do lodówki by mięso przeszło zapachem przypraw. Na każdym plastrze mięsa ułożyć żółty ser, dwa "słupki" marchewki i kawałek frankfurterka. Spiąć wykałaczkami lub obwiązać grubą nitką. Panierować w jajkach i mące. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony. Po zrumienieniu- podlać bulionem lub wodą i dusić pod przykryciem do miękkości. Podałam z sałatką z pokrojonych kiszonych ogórków i świeżej papryki. Posypałam pestkami granatu i skropiłam olejem smakowym.