Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aby schab nie był wciąż taki sam , warto faszerować go różnymi dodatkami:
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 661
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 661
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
Schab rozbić na cienkie plastry. Oprószyć przyprawami. Odstawić na godzinę do lodówki by mięso przeszło zapachem przypraw. Na każdym plastrze mięsa ułożyć żółty ser, dwa "słupki" marchewki i kawałek frankfurterka. Spiąć wykałaczkami lub obwiązać grubą nitką. Panierować w jajkach i mące. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony. Po zrumienieniu- podlać bulionem lub wodą i dusić pod przykryciem do miękkości. Podałam z sałatką z pokrojonych kiszonych ogórków i świeżej papryki. Posypałam pestkami granatu i skropiłam olejem smakowym.