Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aby schab nie był wciąż taki sam , warto faszerować go różnymi dodatkami:
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 158
Szaszłyki z polędwiczkami z boczku i śliwką to wykwintne danie, które łączy w...
Odsłon: 178
Wyśmienite roladki ze schabu. Świetnie smakują podane na ciepło z dodatkiem s...
Odsłon: 126
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 69
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 158
Szaszłyki z polędwiczkami z boczku i śliwką to wykwintne danie, które łączy w...
Odsłon: 178
Wyśmienite roladki ze schabu. Świetnie smakują podane na ciepło z dodatkiem s...
Odsłon: 126
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 69
Składniki
Schab rozbić na cienkie plastry. Oprószyć przyprawami. Odstawić na godzinę do lodówki by mięso przeszło zapachem przypraw. Na każdym plastrze mięsa ułożyć żółty ser, dwa "słupki" marchewki i kawałek frankfurterka. Spiąć wykałaczkami lub obwiązać grubą nitką. Panierować w jajkach i mące. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony. Po zrumienieniu- podlać bulionem lub wodą i dusić pod przykryciem do miękkości. Podałam z sałatką z pokrojonych kiszonych ogórków i świeżej papryki. Posypałam pestkami granatu i skropiłam olejem smakowym.