Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do obiadu ,do kanapek ,na przekąskę ,na zimno ,na ciepło...
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7622
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 64
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 87
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258132
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7622
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 64
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 87
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258132
Składniki
Mięso rozciąłem wzdłuż dłuższego boku , nie przecinając do końca , tak aby uzyskać prostokątny płat. Natarłem rozgniecionym czosnkiem , oprószyłem ziołami prowansalskimi , solą i pieprzem . Odstawiłem pod przykryciem do lodówki na 2 godziny. Pomidory i oliwki ułożyłem na płacie mięsa , mocno zwinąłem w roladę i obwiązałem bawełnianą nicią. Na maśle obsmażyłem schab. Ułożyłem w brytfance , polałem tłuszczem ze smażenia i wlałem kilka łyżek wody . Piekłem w temperaturze 180 stopni C , często polewając sosem. 10 minut przed końcem pieczenia mięso posmarowałem miodem i posypałem świeżo zmielonym pieprzem.