Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do obiadu ,do kanapek ,na przekąskę ,na zimno ,na ciepło...
Ten przepis to idealna propozycja na słodkie śniadanie lub deser, który zachw...
Odsłon: 12
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 61
Krem przygotowany do ciasta na święto dziadka. Krem śmietankowy z mascarpone...
Odsłon: 120
Ten przepis to idealna propozycja na słodkie śniadanie lub deser, który zachw...
Odsłon: 12
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 61
Krem przygotowany do ciasta na święto dziadka. Krem śmietankowy z mascarpone...
Odsłon: 120
Składniki
Mięso rozciąłem wzdłuż dłuższego boku , nie przecinając do końca , tak aby uzyskać prostokątny płat. Natarłem rozgniecionym czosnkiem , oprószyłem ziołami prowansalskimi , solą i pieprzem . Odstawiłem pod przykryciem do lodówki na 2 godziny. Pomidory i oliwki ułożyłem na płacie mięsa , mocno zwinąłem w roladę i obwiązałem bawełnianą nicią. Na maśle obsmażyłem schab. Ułożyłem w brytfance , polałem tłuszczem ze smażenia i wlałem kilka łyżek wody . Piekłem w temperaturze 180 stopni C , często polewając sosem. 10 minut przed końcem pieczenia mięso posmarowałem miodem i posypałem świeżo zmielonym pieprzem.