Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do obiadu ,do kanapek ,na przekąskę ,na zimno ,na ciepło...
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3940
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415284
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2519
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3940
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415284
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2519
Składniki
Mięso rozciąłem wzdłuż dłuższego boku , nie przecinając do końca , tak aby uzyskać prostokątny płat. Natarłem rozgniecionym czosnkiem , oprószyłem ziołami prowansalskimi , solą i pieprzem . Odstawiłem pod przykryciem do lodówki na 2 godziny. Pomidory i oliwki ułożyłem na płacie mięsa , mocno zwinąłem w roladę i obwiązałem bawełnianą nicią. Na maśle obsmażyłem schab. Ułożyłem w brytfance , polałem tłuszczem ze smażenia i wlałem kilka łyżek wody . Piekłem w temperaturze 180 stopni C , często polewając sosem. 10 minut przed końcem pieczenia mięso posmarowałem miodem i posypałem świeżo zmielonym pieprzem.