Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pospolite schabowe trochę się nam znudziły, proponuję Wam Kopertki Schabowe które zaskoczą każdego.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 163
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4366
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11861
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6766
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5581
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 163
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4366
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11861
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6766
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5581
Składniki
1. Grzyby moczymy w wodzie po czym drobno kroimy. 2. Schab kroimy w 2 centymetrowe plastry oraz rozbijamy i solimy.
3. Kapustę, marchew ( obraną ) ścieramy na tarce o dużych oczkach. 4. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę. 5. Wszystkie składniki wkładamy do miski: kapustę , marchew, cebulę, grzyby oraz przyprawiamy sosem sojowym, pieprzem i solą po czym mieszamy farsz.
6. Farsz wykładamy na schab składając w kopertki.
7. Jajka roztrzepać na talerzu widelcem. 8. Na jeden talerz wsypać trochę mąki na drugi bułkę tartą. 9. Kopertki zanurzamy w mące później w jaku i na koniec w bułce. 10. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron do momentu kiedy będą dobre. 11. Smacznego.