Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pychotka na kanapeczki, zwłaszcza w towarzystwie chrzaniku:)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11077
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6350
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5410
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13324
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5088
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11077
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6350
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5410
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13324
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5088
Składniki
Mięso myjemy i suszymy papierowym ręcznikiem. Ostrym, długim nożem drążymy otworki, tak aby nóż przeszedł na wylot mięsa. W powstałe otworki wkładamy kabanosy. Wszystkie składniki marynaty dokładnie mieszamy, wkładamy mięso do marynaty, przykrywamy i wstawiamy do lodówki na co najmniej 1 dobę.
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Zamarynowane mięso wkładamy do rękawa do pieczenia wraz z marynatą i zamykamy dokładnie po bokach klipsikami.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika, po 10 minutach pieczenia zmniejszamy temperaturę do 180 stopni. Pieczemy kolejne 70 minut, po tym czasie rozcinamy rękaw, aby mięsko się zrumieniło i pieczemy jeszcze 20 minut.
Upieczone mięso wyjmujemy z piekarnika i pozostawiamy, aby odpoczęło minimum 15 minut. Po tym czasie schabik jest gotowy do spożycia na ciepło lub na zimno na kanapki.