Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na zdjeciu schab bez sosu pokrojony w cienkie plastry bo ja podawalam go na zimno jako przekaska, ale doskonale nadaje sie na cieplo z sosem ktory wytwarza sie podczas pieczenia
Przepis na wyraziste mielone z łopatki wieprzowej z dodatkiem pikantnego sala...
Odsłon: 2943
Przepis na wyraziste mielone z łopatki wieprzowej z dodatkiem pikantnego sala...
Odsłon: 2943
Składniki
schab rocinamy na mozliwie jak najcienszy plat, z wina i przypraw robimy marynate, obsmarowywujemy nia mieso i wkladamy do lodowki,
w tym czasie rozdrabniamy szpinak, chyba ze mamy rozdrobniony mrozony to rozmrazamy, gotujemy z mlekiem doprawiamy czosnkiem sola i piepszem do smaku, gotujemy az powstanie nam jednolita masa, na koniecv gotowania wbijamy jajko i energicwnie mieszamy, zgestnieje dzieki jajku i bedzie bardziej zwarty ten farsz
wyciagmy mieso z marynaty, rozwijamy smarujemy powstalym farszem, i zwijamy ciasno w rolade, w razie potrzeby zwiazujemy sznurkiem kuchennym do mies, wkladamy do naczynia zarodopornego, podlewamy marynata z miesa wymieszana ze szklanka wody i pieczemy okolo 80 minut w temp 200 stopni, wytworzy sie sos, jesli podajemy jako danie obiadowe to sos zageszczamy smietana, lub woda z lyzka maki, jesli na zimno wyciagmy studzimy i kroimy w cienkie plastry, smacznego