Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny schab na Święta Bożego Narodzenia.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 704
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 537
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 336
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3520
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 704
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 537
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 336
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3520
Składniki
Wykonanie: Brokuł podzielić na różyczki, skropić zalewą z pomidorów i odłożyć na godzinę. Mięso przekroić na dwie równe części, opłukać, dobrze osuszyć na ręczniku papierowym. Natrzeć solą i pieprzem i odstawić do lodówki na 3 godziny. Następnie ostrym nożem naciąć środek schabu i faszerować. Kiełbasę starannie obrać ze skórki, włożyć w nacięte miejsce, z jednej strony kiełbasy nadziać pomidory z żurawiną, zaś z drugiej strony wcisnąć zamarynowany brokuł. Mięso włożyć do woreczka do pieczenia, podlać delikatnie wodą, wrzucić czosnek i dobrze spiąć. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 90 minut. Gotowe mięso możemy podawać na ciepło jak i na zimno. SMACZNEGO.