Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny schab na Święta Bożego Narodzenia.
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 143
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 203
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 311
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 143
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 203
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 311
Składniki
Wykonanie: Brokuł podzielić na różyczki, skropić zalewą z pomidorów i odłożyć na godzinę. Mięso przekroić na dwie równe części, opłukać, dobrze osuszyć na ręczniku papierowym. Natrzeć solą i pieprzem i odstawić do lodówki na 3 godziny. Następnie ostrym nożem naciąć środek schabu i faszerować. Kiełbasę starannie obrać ze skórki, włożyć w nacięte miejsce, z jednej strony kiełbasy nadziać pomidory z żurawiną, zaś z drugiej strony wcisnąć zamarynowany brokuł. Mięso włożyć do woreczka do pieczenia, podlać delikatnie wodą, wrzucić czosnek i dobrze spiąć. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 90 minut. Gotowe mięso możemy podawać na ciepło jak i na zimno. SMACZNEGO.