Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
soczysty, kruchy, delikatny. Idealny na ciepło do obiadu lub na zimno jako wędlina do kanapek. Polecam
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 2044
Domowy przepis na dobrą kiełbasę podsuszaną, prosty stary przepis.
Odsłon: 70174
Sernik królewski z brzoskwiniami to wyśmienite, klasyczne ciasto serowe na kr...
Odsłon: 24974
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 148
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 98
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 2044
Domowy przepis na dobrą kiełbasę podsuszaną, prosty stary przepis.
Odsłon: 70174
Sernik królewski z brzoskwiniami to wyśmienite, klasyczne ciasto serowe na kr...
Odsłon: 24974
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 148
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 98
Składniki
Schab umyć, osuszyć, natrzeć olejem oraz dokładnie oprószyć wszystkimi przyprawami. Czosnek drobno pokroić i wetrzeć w schab. Tak przygotowany schab przykryć folią spożywczą i wstawić na kilka godzin do lodówki, najlepiej na całą noc.
Po tym czasie mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego i zalać mlekiem (mleko przykryje schab do ok. 3/4 wysokości). Piec bez przykrycia w piekarniku nagrzanym w temp. 200 stopni przez 1,5 godziny. Podczas pieczenia schab od czasu do czasu polewać mlekiem. Po upieczeniu mięso zostawić w lekko uchylonym piekarniku ok. 30 min., wyjąć i wystudzić. Wystudzone mięso wyjąć z mleka, przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na 12 godzin. Po upływie tego czasu mięso staje się kruche i soczyste. Smacznego :-)