Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
soczysty, kruchy, delikatny. Idealny na ciepło do obiadu lub na zimno jako wędlina do kanapek. Polecam
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 908
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 222
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9321
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 908
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 222
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9321
Składniki
Schab umyć, osuszyć, natrzeć olejem oraz dokładnie oprószyć wszystkimi przyprawami. Czosnek drobno pokroić i wetrzeć w schab. Tak przygotowany schab przykryć folią spożywczą i wstawić na kilka godzin do lodówki, najlepiej na całą noc.
Po tym czasie mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego i zalać mlekiem (mleko przykryje schab do ok. 3/4 wysokości). Piec bez przykrycia w piekarniku nagrzanym w temp. 200 stopni przez 1,5 godziny. Podczas pieczenia schab od czasu do czasu polewać mlekiem. Po upieczeniu mięso zostawić w lekko uchylonym piekarniku ok. 30 min., wyjąć i wystudzić. Wystudzone mięso wyjąć z mleka, przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na 12 godzin. Po upływie tego czasu mięso staje się kruche i soczyste. Smacznego :-)