Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
soczysty, kruchy, delikatny. Idealny na ciepło do obiadu lub na zimno jako wędlina do kanapek. Polecam
Proste ciasto w formie tortu do niedzielnej kawy.
Odsłon: 111
Jeśli znudziły wam się tradycyjne kotlety, polecam kotlety drobiowe z dodatki...
Odsłon: 181
Zrazy wieprzowe z ogórkiem, cebulą i wędzonym boczkiem, podane z ziemniakami,...
Odsłon: 24
Proste ciasto w formie tortu do niedzielnej kawy.
Odsłon: 111
Jeśli znudziły wam się tradycyjne kotlety, polecam kotlety drobiowe z dodatki...
Odsłon: 181
Zrazy wieprzowe z ogórkiem, cebulą i wędzonym boczkiem, podane z ziemniakami,...
Odsłon: 24
Składniki
Schab umyć, osuszyć, natrzeć olejem oraz dokładnie oprószyć wszystkimi przyprawami. Czosnek drobno pokroić i wetrzeć w schab. Tak przygotowany schab przykryć folią spożywczą i wstawić na kilka godzin do lodówki, najlepiej na całą noc.
Po tym czasie mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego i zalać mlekiem (mleko przykryje schab do ok. 3/4 wysokości). Piec bez przykrycia w piekarniku nagrzanym w temp. 200 stopni przez 1,5 godziny. Podczas pieczenia schab od czasu do czasu polewać mlekiem. Po upieczeniu mięso zostawić w lekko uchylonym piekarniku ok. 30 min., wyjąć i wystudzić. Wystudzone mięso wyjąć z mleka, przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na 12 godzin. Po upływie tego czasu mięso staje się kruche i soczyste. Smacznego :-)