Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to pieczeń ze schabu bardzo dobra i soczysta głównie na obiad i elegancko wyglądająca.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 66
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 217
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2838
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 66
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 217
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2838
Składniki
Schab dobrze wymyć i wysuszyć. Następnie nacinamy mięso jak na kotlety o grubości 1,5-2 cm. lecz nie do końca. Od spodu zostawiam 2 cm. nie przeciętego mięsa. Przyrządzamy marynatę z podanych składników i nacieramy schab bardzo dokładnie ze wszystkich stron. Wkładamy do miseczki ,przykrywamy i do lodówki na 24 godz.Następnego dnia wyciągamy schab i w miejsca rozcięte wkładamy boczek i pokrojoną w plastry cebulę.Szykujemy naczynie żaroodporne i na dno wlewamy troszkę oleju i wkładamy mięso. Następnie wlewamy trochę wody i przykrywamy pokrywką.Tak przygotowany schab wstawiamy do piekarnika na około 1,5 godz. 200 C. Co jakiś czas polewamy mięso sosem który nam się robi w naczyniu podczas pieczenia.Kiedy schab jest już miękki to zdejmujemy pokrywkę i zostawiamy jeszcze troszkę aby ładnie nam się zarumienił.I jest gotowy. Ja podałem z ziemniaczkami z piekarnika i ćwikłą.SMACZNEGO.....