Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne.Na podstawie przepisu z kuchni polskiej.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 141
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 795
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 141
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 795
Składniki
w rondlu zagotować wodę z dodatkiem soli,ziół i pieprzu,włożyć schab i gotowac 15 minut na małym ogniu
następnie rondel zestawic z ognia,l przykryć i poczekać az mięso wystygnie w wywarze
zimny schab obsuszyć,posypac pieprzem i zrumienić na gorącym tłuszczu z każdej strony i takie przełozyc do brytfanny lub blaszki
cebule obrać,przekroic na pół i do każdej połówki wcisnąć gożdzik,mięso polać tłuszczem od smażenia ,przykryć brytfanne i wstawic go gorącego piekarnika
mięso jest gotowe wtedy kiedy cebula sie zrumieni.
do tego dania swietnie pasuje chłodnik z buraków i ogórków