Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne.Na podstawie przepisu z kuchni polskiej.
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 384
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1733
Smaczne danie :)
Odsłon: 834
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 1607
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 384
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1733
Smaczne danie :)
Odsłon: 834
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 1607
Składniki
w rondlu zagotować wodę z dodatkiem soli,ziół i pieprzu,włożyć schab i gotowac 15 minut na małym ogniu
następnie rondel zestawic z ognia,l przykryć i poczekać az mięso wystygnie w wywarze
zimny schab obsuszyć,posypac pieprzem i zrumienić na gorącym tłuszczu z każdej strony i takie przełozyc do brytfanny lub blaszki
cebule obrać,przekroic na pół i do każdej połówki wcisnąć gożdzik,mięso polać tłuszczem od smażenia ,przykryć brytfanne i wstawic go gorącego piekarnika
mięso jest gotowe wtedy kiedy cebula sie zrumieni.
do tego dania swietnie pasuje chłodnik z buraków i ogórków