Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab z dodatkiem jabłka pieczony w piekarniku polecam każdemu, któremu nie przeszkadza mięso o lekko słodkawym posmaku;)
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 269
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5016
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4856
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44938
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 567
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 269
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5016
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4856
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44938
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 567
Składniki
Przygotować marynatę, czyli wszystkie składniki ze sobą dokładnie wymieszać. Mięso umyć, osuszyć i włożyć do marynaty, obtoczyć ją w niej z każdej strony i schować do lodówki na całą noc. Następnie mięso ponacinać i rowki posmarować musem jabłkowym. Na końcu w "lukę" włożyć plaster obranego i wydrążonego jabłka.
Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec w temp. 145 stopni przez ok. 2 godz. lub do czasu, aż mięso będzie miękkie. Zlać powstały w czasie pieczenia sos i zagęścić go śmietanką wymieszaną z mąką, zagotować. Mięso podawać z sosem. Smacznego!