Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab z dodatkiem jabłka pieczony w piekarniku polecam każdemu, któremu nie przeszkadza mięso o lekko słodkawym posmaku;)
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 56
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 61
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 56
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 61
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Składniki
Przygotować marynatę, czyli wszystkie składniki ze sobą dokładnie wymieszać. Mięso umyć, osuszyć i włożyć do marynaty, obtoczyć ją w niej z każdej strony i schować do lodówki na całą noc. Następnie mięso ponacinać i rowki posmarować musem jabłkowym. Na końcu w "lukę" włożyć plaster obranego i wydrążonego jabłka.
Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec w temp. 145 stopni przez ok. 2 godz. lub do czasu, aż mięso będzie miękkie. Zlać powstały w czasie pieczenia sos i zagęścić go śmietanką wymieszaną z mąką, zagotować. Mięso podawać z sosem. Smacznego!