Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab z dodatkiem jabłka pieczony w piekarniku polecam każdemu, któremu nie przeszkadza mięso o lekko słodkawym posmaku;)
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 560
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 560
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Przygotować marynatę, czyli wszystkie składniki ze sobą dokładnie wymieszać. Mięso umyć, osuszyć i włożyć do marynaty, obtoczyć ją w niej z każdej strony i schować do lodówki na całą noc. Następnie mięso ponacinać i rowki posmarować musem jabłkowym. Na końcu w "lukę" włożyć plaster obranego i wydrążonego jabłka.
Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec w temp. 145 stopni przez ok. 2 godz. lub do czasu, aż mięso będzie miękkie. Zlać powstały w czasie pieczenia sos i zagęścić go śmietanką wymieszaną z mąką, zagotować. Mięso podawać z sosem. Smacznego!