Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Plastry schabu pieczone z warzywami.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7558
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2587
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7558
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2587
Składniki
Plastry schabu oprószyć z każdej strony solą i pieprzem. W miseczce przygotować marynatę, wlać 3 łyżki oliwy z oliwek, dodać musztardę, mieloną paprykę słodką i ostrą, majeranek i wymieszać wszystko razem. Mięso dokładnie wymieszać w marynacie i odstawić. Ziemniaki obrać i pokroić na ćwiartki. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Polać oliwą, posypać solą, pieprzem, papryką mieloną słodką i ostrą oraz tymiankiem. Dokładnie je wymieszać. Paprykę pokroić na mniejsze kawałki, marchewkę w plasterki i posiekać cebulę. Przełożyć je do naczynia. Na warzywa położyć plastry schabu. Piekarnik nagrzać do 200st i piec ok 40 -50 min
Piekarnik nagrzać do 200st i piec ok 40 -50 min