Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Plastry schabu pieczone z warzywami.
Plastry schabu oprószyć z każdej strony solą i pieprzem.
W miseczce przygotować marynatę, wlać 3 łyżki oliwy z oliwek, dodać musztardę, mieloną paprykę słodką i ostrą, majeranek i wymieszać wszystko razem. Mięso dokładnie wymieszać w marynacie i odstawić.
Ziemniaki obrać i pokroić na ćwiartki. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Polać oliwą, posypać solą, pieprzem, papryką mieloną słodką i ostrą oraz tymiankiem. Dokładnie je wymieszać.
Paprykę pokroić na mniejsze kawałki, marchewkę w plasterki i posiekać cebulę. Przełożyć je do naczynia.
Na warzywa położyć plastry schabu.
Piekarnik nagrzać do 200st i piec ok 40 -50 min
Piekarnik nagrzać do 200st i piec ok 40 -50 min
Kruchy i aromatyczny schab, doskonały na rodzinny obiad.
Odsłon: 765
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią to super pomysł na obiad. Robię ją bar...
Odsłon: 549
Chcesz przygotować zdrowszą wersję ketchupu? W lecie chętnie po niego sięgamy...
Odsłon: 379
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 318
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 5312
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 332
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią to super pomysł na obiad. Robię ją bar...
Odsłon: 549
Chcesz przygotować zdrowszą wersję ketchupu? W lecie chętnie po niego sięgamy...
Odsłon: 379
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 318
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 5312
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 332
Składniki
Plastry schabu oprószyć z każdej strony solą i pieprzem. W miseczce przygotować marynatę, wlać 3 łyżki oliwy z oliwek, dodać musztardę, mieloną paprykę słodką i ostrą, majeranek i wymieszać wszystko razem. Mięso dokładnie wymieszać w marynacie i odstawić. Ziemniaki obrać i pokroić na ćwiartki. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Polać oliwą, posypać solą, pieprzem, papryką mieloną słodką i ostrą oraz tymiankiem. Dokładnie je wymieszać. Paprykę pokroić na mniejsze kawałki, marchewkę w plasterki i posiekać cebulę. Przełożyć je do naczynia. Na warzywa położyć plastry schabu. Piekarnik nagrzać do 200st i piec ok 40 -50 min
Piekarnik nagrzać do 200st i piec ok 40 -50 min
Przepisy Wędliny
Wędliny
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Gdy nadchodzi sezon ogórków małosolnych, robię ten smalec i piekę chleb do og...
Odsłon: 2448
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 2383