Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8191
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1179
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9958
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4554
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 588
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8191
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1179
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9958
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4554
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 588
Składniki
Schab rozbity przyprawić z dwóch stron solą oraz pieprzem. Marchew obrać i pokroić na cienkie plasterki. Cebulę obrać i pokroić w półplasterki. Na dnie większego naczynia żaroodpornego ułożyć po całości plasterki marchwi a następnie cebulę ( cebulę układam w większych ostępach). Na warzywa układam plastry schabu ( mogą lekko na siebie nachodzić - schab kurczy się podczas pieczenia). Na schab układam cebulę i ponownie plastry marchwi po całości. Przykrywam wszystko startym serem oraz smaruje cienką warstwą majonezu. Naczynie przykrywam folią aluminiową ( można użyć pokrywy od naczynie jeśli takie posiadamy). Całość wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczemy pod przykryciem przez godzinę a następnie kolejne 15-20 minut bez przykrycia. ( W przypadku grubszych plastrów schabu należy wydłużyć czas pieczenia po przykryciem około 20 minut). Smacznego!