Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
delikatny w smaku i aromatyczny,koniecznie spróbujcie
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 25499
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 198
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 424
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 609
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 25499
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 198
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 424
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 609
Składniki
Schab pokroić na cienkie plastry i bardzo delikatnie rozbić tłuczkiem,każdy kawałek opruszyć solą,pieprzem i obtoczyć w mące smażyć na średnim ogniu na oleju i maśle(tyle oleju co i masła)Usmażone kotlety przełożyć do rondla ,cebulę pokroić w piórka i usmażyc na tym samym oleju co kotlety,dodać do schabu.Pieczarki pokroić w grubsze kawałki usmażć na maśle i dodać do reszty,podlać winem ,bulionem,dodać przyprawy i dusić na małym ogniu 40 minut.Schab najlepiej smakuje z kluseczkami fracuskimi.Życzę smacznego