Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
delikatny w smaku i aromatyczny,koniecznie spróbujcie
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326103
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11991
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16574
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5341
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326103
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11991
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16574
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5341
Składniki
Schab pokroić na cienkie plastry i bardzo delikatnie rozbić tłuczkiem,każdy kawałek opruszyć solą,pieprzem i obtoczyć w mące smażyć na średnim ogniu na oleju i maśle(tyle oleju co i masła)Usmażone kotlety przełożyć do rondla ,cebulę pokroić w piórka i usmażyc na tym samym oleju co kotlety,dodać do schabu.Pieczarki pokroić w grubsze kawałki usmażć na maśle i dodać do reszty,podlać winem ,bulionem,dodać przyprawy i dusić na małym ogniu 40 minut.Schab najlepiej smakuje z kluseczkami fracuskimi.Życzę smacznego