Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
delikatny w smaku i aromatyczny,koniecznie spróbujcie
Masz ochotę pochrupać coś słodkiego? Przygotuj domowe ciastka z masłem orzech...
Odsłon: 1053
Bataty to wciąż nie dość doceniana w Polsce słodka odmiana ziemniaków. Na uwa...
Odsłon: 970
Masz ochotę pochrupać coś słodkiego? Przygotuj domowe ciastka z masłem orzech...
Odsłon: 1053
Bataty to wciąż nie dość doceniana w Polsce słodka odmiana ziemniaków. Na uwa...
Odsłon: 970
Składniki
Schab pokroić na cienkie plastry i bardzo delikatnie rozbić tłuczkiem,każdy kawałek opruszyć solą,pieprzem i obtoczyć w mące smażyć na średnim ogniu na oleju i maśle(tyle oleju co i masła)Usmażone kotlety przełożyć do rondla ,cebulę pokroić w piórka i usmażyc na tym samym oleju co kotlety,dodać do schabu.Pieczarki pokroić w grubsze kawałki usmażć na maśle i dodać do reszty,podlać winem ,bulionem,dodać przyprawy i dusić na małym ogniu 40 minut.Schab najlepiej smakuje z kluseczkami fracuskimi.Życzę smacznego