Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie dla lubiących mięso i ser.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3847
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3838
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 409
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 765
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3847
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3838
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 409
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 765
Składniki
To proste danie robimy tak: Na rozgrzaną patelnię z małą ilością oleju układamy mięso i smażymy z każdej strony kilka minut, (tak jak lubicie). Ja smażę ok 2-3 min z każdej strony.
Pod koniec smażenia na mięso układamy plasterki pomidora a na niego ser mozzarella. Końcowe wykończenie jest dowolne. Patelnię włożyć do piekarnika 180 stC na 5 min. lub przykryć pokrywką aby ser się roztopił.
Danie robi się naprawdę szybko a mięso im grubsze tym bardziej zadowoli smakosza mięsnych i serowych potraw. Podawać z czym kto lubi. Smacznego.