Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis zaczerpnięty z "Moj przepis", trochę zmodyfikowany przeze mnie. Może receptura dość zaskakująca, ale schabik naprawdę dobry. (szczególnie smakuje męskim osobnikom ;)))
Schab umyć, osuszyć, włożyć do woreczka, wsypać sól, cukier i pieprz zgnieciony w moździerzu.
Dokładnie obtoczyć mięso w przyprawach, szczelnie związać worek, i włożyć do lodówki na 4 dni, obracać codziennie rano, tak by mięso nawiliżyło się powstałym sokiem.
Po czterech dniach, mięsko suszyć w piekarniku temperatura 50-70 stopni + termoobieg, przez ok 1,5 - 2 godziny. (w oryginalnym przepisie czas suszenia wynosi 40 minut, jednak wydaje mi się trochę krótki).
Świetnie smakuję jako wędlina do chlebka.
idealny na niedzielny obiad, na zdjęciu niestety widoczna już resztka schabu,...
Odsłon: 4252
Ten pomysł powstał z potrzeby wykorzystania nadmiaru ugotowanego ryżu, znowu...
Odsłon: 10
Doskonała propozycja dla tych którzy lubią tuńczyka i twaróg. Do tego pyszne,...
Odsłon: 16
Pyszna i pożywna sałatka z ciecierzycą i warzywami.Idealna na letni wieczór l...
Odsłon: 243
Pyszna i szybka sałatka z pomidorami czerwoną cebulę i żółtym serem posypana...
Odsłon: 302
Pyszne i pożywna sałatka z makaronem, piersią z kurczaka oraz suszonymi pomid...
Odsłon: 208
Plastry z szynki wieprzowej przyprawione solą i pieprzem, usmażone, podane z...
Odsłon: 252
Ten pomysł powstał z potrzeby wykorzystania nadmiaru ugotowanego ryżu, znowu...
Odsłon: 10
Doskonała propozycja dla tych którzy lubią tuńczyka i twaróg. Do tego pyszne,...
Odsłon: 16
Pyszna i pożywna sałatka z ciecierzycą i warzywami.Idealna na letni wieczór l...
Odsłon: 243
Pyszna i szybka sałatka z pomidorami czerwoną cebulę i żółtym serem posypana...
Odsłon: 302
Pyszne i pożywna sałatka z makaronem, piersią z kurczaka oraz suszonymi pomid...
Odsłon: 208
Plastry z szynki wieprzowej przyprawione solą i pieprzem, usmażone, podane z...
Odsłon: 252
Składniki
Schab umyć, osuszyć, włożyć do woreczka, wsypać sól, cukier i pieprz zgnieciony w moździerzu.
Dokładnie obtoczyć mięso w przyprawach, szczelnie związać worek, i włożyć do lodówki na 4 dni, obracać codziennie rano, tak by mięso nawiliżyło się powstałym sokiem.
Po czterech dniach, mięsko suszyć w piekarniku temperatura 50-70 stopni + termoobieg, przez ok 1,5 - 2 godziny. (w oryginalnym przepisie czas suszenia wynosi 40 minut, jednak wydaje mi się trochę krótki).
Świetnie smakuję jako wędlina do chlebka.
Przepisy Wędliny
Wędliny
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Gdy nadchodzi sezon ogórków małosolnych, robię ten smalec i piekę chleb do og...
Odsłon: 2396
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 2300