Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis zaczerpnięty z "Moj przepis", trochę zmodyfikowany przeze mnie. Może receptura dość zaskakująca, ale schabik naprawdę dobry. (szczególnie smakuje męskim osobnikom ;)))
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 82
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4544
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 17
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 82
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4544
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 17
Składniki
Schab umyć, osuszyć, włożyć do woreczka, wsypać sól, cukier i pieprz zgnieciony w moździerzu.
Dokładnie obtoczyć mięso w przyprawach, szczelnie związać worek, i włożyć do lodówki na 4 dni, obracać codziennie rano, tak by mięso nawiliżyło się powstałym sokiem.
Po czterech dniach, mięsko suszyć w piekarniku temperatura 50-70 stopni + termoobieg, przez ok 1,5 - 2 godziny. (w oryginalnym przepisie czas suszenia wynosi 40 minut, jednak wydaje mi się trochę krótki).
Świetnie smakuję jako wędlina do chlebka.