Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały na święta.
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 78
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 76
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 108
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 52
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 78
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 76
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 108
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 52
Składniki
Łyżkę masła utrzeć z solą, , majerankiem, pieprzem i roztartym czosnkiem. Zmrozić. W schabie wyciąć głęboką kieszeń i na przemian upychać w nim po kawałku masła ziołowego i po śLiwce. Otwór spiąć. Mięso z wierzchu natrzeć solą, oprószyć papryką. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Piec 90 minut w temp 200°C. W trakcie skrapiać gorącą wodą. Wyjąć, ostudzić. Żelatynę namoczyć w winie. Kiedy spęcznieje zalać gorącm bulionem, mieszać aż żelatyna się lekko rozpuści. Odrobinę auszpiku wlać na półmisek. Zastudzić. Resztę masła utrzeć z chrzanem i napełnić masą pozostałe śliwki. Osączyć brzoskwinie pokroić w plasterki. Fantazyjnie ułożyć na galarecie. Na tym umieścić plastry schabu. Udekorować pozostałymi brzoskwiniami oraz faszerowanymi śliwkami. Mocno ochłodzić. Wyjąć polać pozostałą tężejącą galaretą. zastudzić.