Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab otulony warzywami i zapieczony w cieście francuskim wygląda i smakuje wyśmienicie.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1303
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2930
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1022
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1790
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1303
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2930
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1022
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1790
Składniki
Schab umyć, rozbić , doprawić solą, pieprzem, przyprawą do mięsa wieprzowego. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Pieczarki obrać, pokroić. Cukinię umyć, zetrzeć na tarce o grubszych otworach. Paprykę pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć schab z obu stron. Wyjąć. Na rozgrzany olej wrzucić cebulę, smażyć 1 minutę, dodać pieczarki i paprykę , doprawić solą i pieprzem , smażyć 2 minuty, dodać cukinię i całość smażyć 2 minuty. Warzywa wyjąć.
Ciasto francuskie podzielić na 7 plastrów. Na jednym ułożyć schab.
Na schab ułożyć porcję warzyw i doprawić ziołami prowansalskimi.
Zlepić w kopertę.
Podobnie postąpić z pozostałymi plastrami schabu. Umieścić w naczyniu żaroodpornym. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni i piec do dobrego zrumienienia, 25 minut.
Podawać z podpieczonymi ziemniakami i surówką.