Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przez cały rok często dodaję paprykę do potraw i kanapek. Świetnie smakuje dodana do dań z wieprzowiny, przedstawiam pomysł na schab z dużą ilością papryki. Kolory dowolne:).
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 323
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 28399
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9006
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 750
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 323
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 28399
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9006
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 750
Składniki
Schab kroimy w plastry a następnie w paski. Paprykę kroimy w słupki, cebulę w kostkę.
Na rozgrzanym oleju, na dużym gazie podsmażamy schab oprószony 2 łyżkami mąki i wszystkimi przyprawami. Schab powinien się zarumienić. Dodajemy paprykę, cebulę, podsmażamy chwilę, po czym dolewamy 3/4 szklanki wody. Dusimy pod przykryciem przez około 15 minut, po czym zdejmujemy pokrywkę i pozwalamy wodzie wyparować. Po tym czasie papryka powinna być już miękka.
Do powstałego sosu dodajemy koncentrat pomidorowy. Dusimy jeszcze chwilę.