Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przez cały rok często dodaję paprykę do potraw i kanapek. Świetnie smakuje dodana do dań z wieprzowiny, przedstawiam pomysł na schab z dużą ilością papryki. Kolory dowolne:).
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6077
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9082
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8531
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5878
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6077
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9082
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8531
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5878
Składniki
Schab kroimy w plastry a następnie w paski. Paprykę kroimy w słupki, cebulę w kostkę.
Na rozgrzanym oleju, na dużym gazie podsmażamy schab oprószony 2 łyżkami mąki i wszystkimi przyprawami. Schab powinien się zarumienić. Dodajemy paprykę, cebulę, podsmażamy chwilę, po czym dolewamy 3/4 szklanki wody. Dusimy pod przykryciem przez około 15 minut, po czym zdejmujemy pokrywkę i pozwalamy wodzie wyparować. Po tym czasie papryka powinna być już miękka.
Do powstałego sosu dodajemy koncentrat pomidorowy. Dusimy jeszcze chwilę.