Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kanapkowo się poleca :)
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 122
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20717
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 26887
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1080
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4408
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 122
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20717
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 26887
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1080
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4408
Składniki
Wodę z solą, peklosolą, pieprzem, jałowcem, zielem i listkiem zagotowujemy i pozostawiamy do ostudzenia. Mięso myjemy. Układamy je w misce np. plastikowej lub garnku emaliowanym, zalewamy ostudzoną zalewą. Wstawiamy do lodówki na 4 dni, codziennie odwracamy mięso. Po 4 dniach wyjmujemy mięso z zalewy i osuszamy. Nacieramy oliwą wymieszaną z przyprawą pomidor-bazylia-czosnek i wkładamy do woreczka od szynkowaru. Uzbrajamy szynkowar i wstawiamy do garnka z wodą (nalaną do wysokości mięsa). Gotujemy w ok. 70 stopniach przez ok. godzinę. Studzimy szynkowar i nie otwierając go wstawiamy do lodówki na noc. Na następny dzień wyjmujemy schab i można go już kroić :)
:)