Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrwa 3 w 1, czyli sycąca, zdrowa i rozgrzewająca.
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 81
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1343
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 293
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 64
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 81
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1343
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 293
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 64
Składniki
Mięso kroimy w grubszą kostkę i wrzucamy je do miski. Wsypujemy do niego szczyptę soli, pieprzu, papryki słodkiej i rozkruszony liść laurowy. Wlewamy do tego 1 łyżkę oliwy z oliwek i dokładnie mieszamy. Przykrywamy miskę folią spożywczą i wstawiamy ją na godzinę do lodówki.
Gdy mięso znajduje się w lodówce, kroimy cebule i marchewki w cienkie półplasterki, paprykę w paski, a ziemniaki w kostkę. Po wyjęciu mięsa z lodówki smażymy je na rumiano, zmniejszamy ogień i dodajemy pokrojone cebule, marchewki i ziemniaki. Podlewamy to piwem i dusimy około 10 minut. Następnie dodajemy do tego soczewicę i pokrojoną paprykę oraz wlewamy do tego 3 szklanki wody i dodajemy przecier pomidorowy. Całość gotujemy pod przykryciem ok. 30 minut. W razie potrzeby doprawiamy potrawę solą i pieprzem.