Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab wyszedł bardzo kruchy,rozpływa się w ustach,a sos dopełnił smaku całej potrawie. Bardzo polecam:)
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 322
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 28253
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9002
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 750
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 322
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 28253
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9002
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 750
Składniki
Schab opłukać,wysuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w 1cm plastry. Lekko rozbić,obtoczyć w mące i obsmażyć chwilkę. z dwóch stron . Przełożyć do rondla , zalać wodą i gotować. Na tym tłuszczu ,który został nam ze smażenia obsmażyć pokrojoną cebulę,paprykę i czosnek. Dodać puszkę pomidorów,podlać odrobiną sosu i zblendować. Sos będzie zagęszczony od mąki ze smażenia ,oraz zblendowanych warzyw.Wlać do mięsa i gotować do miękkości mięsa. Pod koniec doprawić do smaku przyprawami. Smacznego życzę!