Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab wyszedł bardzo kruchy,rozpływa się w ustach,a sos dopełnił smaku całej potrawie. Bardzo polecam:)
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 129
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2211
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4099
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 63
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1439
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 129
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2211
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4099
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 63
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1439
Składniki
Schab opłukać,wysuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w 1cm plastry. Lekko rozbić,obtoczyć w mące i obsmażyć chwilkę. z dwóch stron . Przełożyć do rondla , zalać wodą i gotować. Na tym tłuszczu ,który został nam ze smażenia obsmażyć pokrojoną cebulę,paprykę i czosnek. Dodać puszkę pomidorów,podlać odrobiną sosu i zblendować. Sos będzie zagęszczony od mąki ze smażenia ,oraz zblendowanych warzyw.Wlać do mięsa i gotować do miękkości mięsa. Pod koniec doprawić do smaku przyprawami. Smacznego życzę!