Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybki obiad, a co najważniejsze z własnej roboty sosem bez żadnych papierków co naprawdę nie wymaga wielkiej wiedzy i ogromu czasu a smak o niebo lepszy :) Zapraszam do wypróbowania !
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2219
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18005
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2005
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2219
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18005
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2005
Składniki
Schab kroimy na grubsze plastry a następnie rozbijamy i przyprawiamy solą i pieprzem. Podsmażamy dosłownie na odrobince oleju (przyda nam się tu oczywiście patelnia z nieprzywierającym dnem).
Mięsko smażymy aż mocno nam się przyrumieni. Jest to bardzo ważne bo dzięki temu smak sosu będzie wyrazisty.
Dodajemy pokrojoną cebulkę a po chwili zalewamy mięso do jego wysokości wodą. Całość dusimy pod przykryciem ok 40-50 minut.
Po tym czasie zaprawiamy sos. Do ok. 1/5 szklanki zimnej wody dodajemy mąkę oraz śmietanę. Mieszamy, dolewamy trochę sosu z patelni. Całość mieszamy i dodajemy do mięsa. Wyłączamy gaz :) Podajemy wedle uznania, jak widać na zdjęciu ziemniaczki z koperkiem i mizeria, ale dodatki do mięsa jak kto lubi :) SMACZNEGO !!!