Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybki obiad, a co najważniejsze z własnej roboty sosem bez żadnych papierków co naprawdę nie wymaga wielkiej wiedzy i ogromu czasu a smak o niebo lepszy :) Zapraszam do wypróbowania !
Schab kroimy na grubsze plastry a następnie rozbijamy i przyprawiamy solą i pieprzem. Podsmażamy dosłownie na odrobince oleju (przyda nam się tu oczywiście patelnia z nieprzywierającym dnem).
Mięsko smażymy aż mocno nam się przyrumieni. Jest to bardzo ważne bo dzięki temu smak sosu będzie wyrazisty.
Dodajemy pokrojoną cebulkę a po chwili zalewamy mięso do jego wysokości wodą. Całość dusimy pod przykryciem ok 40-50 minut.
Po tym czasie zaprawiamy sos. Do ok. 1/5 szklanki zimnej wody dodajemy mąkę oraz śmietanę. Mieszamy, dolewamy trochę sosu z patelni. Całość mieszamy i dodajemy do mięsa. Wyłączamy gaz :)
Podajemy wedle uznania, jak widać na zdjęciu ziemniaczki z koperkiem i mizeria, ale dodatki do mięsa jak kto lubi :)
SMACZNEGO !!!
Uwielbiam takie lekkie, zielone sałatki
Odsłon: 4128
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 80
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 91
Pyszny i sycący obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Kasza, warzywa, ku...
Odsłon: 138
Wysmażone, chrupiące, z bogatym farszem w środku - naleśniki z pieczarkami i...
Odsłon: 1626
Uwielbiam takie lekkie, zielone sałatki
Odsłon: 4128
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 80
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 91
Pyszny i sycący obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Kasza, warzywa, ku...
Odsłon: 138
Wysmażone, chrupiące, z bogatym farszem w środku - naleśniki z pieczarkami i...
Odsłon: 1626
Składniki
Schab kroimy na grubsze plastry a następnie rozbijamy i przyprawiamy solą i pieprzem. Podsmażamy dosłownie na odrobince oleju (przyda nam się tu oczywiście patelnia z nieprzywierającym dnem).
Mięsko smażymy aż mocno nam się przyrumieni. Jest to bardzo ważne bo dzięki temu smak sosu będzie wyrazisty.
Dodajemy pokrojoną cebulkę a po chwili zalewamy mięso do jego wysokości wodą. Całość dusimy pod przykryciem ok 40-50 minut.
Po tym czasie zaprawiamy sos. Do ok. 1/5 szklanki zimnej wody dodajemy mąkę oraz śmietanę. Mieszamy, dolewamy trochę sosu z patelni. Całość mieszamy i dodajemy do mięsa. Wyłączamy gaz :) Podajemy wedle uznania, jak widać na zdjęciu ziemniaczki z koperkiem i mizeria, ale dodatki do mięsa jak kto lubi :) SMACZNEGO !!!
Przepisy Wędliny
Wędliny
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Gdy nadchodzi sezon ogórków małosolnych, robię ten smalec i piekę chleb do og...
Odsłon: 2370
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 2280