Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybki obiad, a co najważniejsze z własnej roboty sosem bez żadnych papierków co naprawdę nie wymaga wielkiej wiedzy i ogromu czasu a smak o niebo lepszy :) Zapraszam do wypróbowania !
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1277
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 254
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1277
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 254
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Składniki
Schab kroimy na grubsze plastry a następnie rozbijamy i przyprawiamy solą i pieprzem. Podsmażamy dosłownie na odrobince oleju (przyda nam się tu oczywiście patelnia z nieprzywierającym dnem).
Mięsko smażymy aż mocno nam się przyrumieni. Jest to bardzo ważne bo dzięki temu smak sosu będzie wyrazisty.
Dodajemy pokrojoną cebulkę a po chwili zalewamy mięso do jego wysokości wodą. Całość dusimy pod przykryciem ok 40-50 minut.
Po tym czasie zaprawiamy sos. Do ok. 1/5 szklanki zimnej wody dodajemy mąkę oraz śmietanę. Mieszamy, dolewamy trochę sosu z patelni. Całość mieszamy i dodajemy do mięsa. Wyłączamy gaz :) Podajemy wedle uznania, jak widać na zdjęciu ziemniaczki z koperkiem i mizeria, ale dodatki do mięsa jak kto lubi :) SMACZNEGO !!!