Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i myślę że też efektowne
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19301
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13064
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1710
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232167
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19301
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13064
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1710
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232167
Składniki
Schab przyprawić powyższymi przyprawami, zostawić na gdz. i piec w piekarniku 30-40 minut w 200 stopniach wyjąść do ostygnięcia
Szpinak umyć, serek pokroić w kostkę, szpinak podsmażyć na 1 łyżce oleju dodać serek, czosnek wyciśnięty przez praskę i przyprawić przyprawami. Smażyć do odparowania wody. zostawić do wystygnięcia.
Na cieście francuskim rozsmarować farsz ze szpinaku, położyć na to schab i mocno zawinąć ciastem. Z pozostałego ciasta jeśli zostanie można upleść warkocz i nim udekorować. Roztrzepać żółtko i wysmarować od góry ciasto. Piec w piekarniku w 190 stopniach aż schab będzie miękki ok 55 minut. Żeby ciasto się za bardzo nie przypiekło przez pierwsza połowę czasu niech piecze się pod przykryciem, a druga połowę bez przykrycia piec. Smacznego!