Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i myślę że też efektowne
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 466
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 532
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10139
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2289
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 10008
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 466
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 532
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10139
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2289
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 10008
Składniki
Schab przyprawić powyższymi przyprawami, zostawić na gdz. i piec w piekarniku 30-40 minut w 200 stopniach wyjąść do ostygnięcia
Szpinak umyć, serek pokroić w kostkę, szpinak podsmażyć na 1 łyżce oleju dodać serek, czosnek wyciśnięty przez praskę i przyprawić przyprawami. Smażyć do odparowania wody. zostawić do wystygnięcia.
Na cieście francuskim rozsmarować farsz ze szpinaku, położyć na to schab i mocno zawinąć ciastem. Z pozostałego ciasta jeśli zostanie można upleść warkocz i nim udekorować. Roztrzepać żółtko i wysmarować od góry ciasto. Piec w piekarniku w 190 stopniach aż schab będzie miękki ok 55 minut. Żeby ciasto się za bardzo nie przypiekło przez pierwsza połowę czasu niech piecze się pod przykryciem, a druga połowę bez przykrycia piec. Smacznego!