Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejne danie z grzybami ...wybaczcie, ale w tym roku mam taki zapas grzybów leśnych, że jeszcze nie raz Was pomęczę :)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10595
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4774
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 849
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9003
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1324
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10595
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4774
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 849
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9003
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1324
Składniki
Schab doprawić solą i obsmażyć razem z cebulą (pokrojoną w piórka) i pokruszonymi grzybami - na złoty kolor z obu stron.
Mięso usunąć z patelni, grzyby podlać ok 1 szkl.wody, dodać resztę przypraw , dusić pod przykryciem ok.1 godz. czasem mieszając i uzupełniając redukującą się wodę (sos).
Sos zagęścić mąką rozrobioną w małej ilości zimnej wody, zagotować , wrzucić mięso i poddusic jeszcze ok.10min
Najlepiej smakuje jak sos "naciągnie" grzybowym aromatem , co ma miejsce na drugi dzień chyba , że danie nie doczeka :) Smacznego