Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowy nie zawsze musi być "nudny"...
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 380
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 380
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
Schab pokroić w plastry, przyprawić solą i pieprzem. Na rozgrzanym oleju obsmażyć mięso z obu stron. Na pozostałym tłuszczu usmażyć pokrojone pieczarki.
Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, wyłożyć mięso, pieczarki, zetrzeć ser i zalać sosem beszamelowym (na maśle zrobić zasmażkę, rozprowadzić mlekiem i zagotować z przyprawami).
Mięso piec w temp. 180 stopni przez ok. 15-20 min. Podawać np. z ziemniakami i pomidorem. Smacznego!