Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowy nie zawsze musi być "nudny"...
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85266
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2566
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10003
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4028
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7125
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85266
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2566
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10003
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4028
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7125
Składniki
Schab pokroić w plastry, przyprawić solą i pieprzem. Na rozgrzanym oleju obsmażyć mięso z obu stron. Na pozostałym tłuszczu usmażyć pokrojone pieczarki.
Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, wyłożyć mięso, pieczarki, zetrzeć ser i zalać sosem beszamelowym (na maśle zrobić zasmażkę, rozprowadzić mlekiem i zagotować z przyprawami).
Mięso piec w temp. 180 stopni przez ok. 15-20 min. Podawać np. z ziemniakami i pomidorem. Smacznego!