Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Samodzielnie przygotowane wędliny to prawdziwy rarytas i zdrowsza alternatywa dla wysoko przetworzonych produktów z marketów. Być może nie dysponujesz warunkami na domową wędzarnię, ale jeśli tylko masz dobrą kuchenkę, możesz zrobić pyszny schab z piekarnika na kanapki.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3033
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 184
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 919
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 632
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3033
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 184
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 919
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 632
Składniki
Przygotuj marynatę do schabu. Przeciśnij przez praskę czosnek. Rozetrzyj w moździerzu pieprz i suszone zioła. Połącz w miseczce oliwę, musztardę i miód. Dodaj czosnek, zioła z pieprzem, obie suszone papryki i sól. Wymieszaj wszystkie składniki na jednolitą pastę. Natrzyj nią mięso, owiń je folią spożywczą i włóż na noc do lodówki.
Zamarynowany schab włóż do rękawa do pieczenia. Zamknij go z obu stron klipsami albo dokładnie zwiąż nitką. Jeśli korzystasz z rękawa bez specjalnych porów, przez które w czasie pieczenia może ulatniać się para wodna, wykonaj w nim kilka niewielkich nakłuć. Ułóż tak przygotowany schab w naczyniu żaroodpornym.
Nagrzej piekarnik do 180°C i wstaw naczynie żaroodporne na jego środkowy poziom. Piecz schab przez około godzinę. Po upieczeniu pozostaw w rękawie do całkowitego wystudzenia (dzięki temu będzie bardziej soczysty). Tak przygotowany schab możesz też serwować na gorąco jako danie obiadowe.