Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczony, marynowany schab często gości na moim stole, bo jest to smaczna propozycja....
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 794
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 794
Składniki
Wszystkie przyprawy wymieszać z oliwą i przeciśniętym czosnkiem. Umyte i osuszone mięso obtoczyć w marynacie i na kilka godzin schować do lodówki. Następnie włożyć do rękawa i nagrzanego do 160 stopni piekarnika.
Piec ok. 120 min.. Podawać np. z gotowanymi ziemniakami i sałatką z lodowej kapusty. Można także przygotować ulubiony sos, ponieważ mięso jest stosunkowo"suche"... Smacznego!