Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobry pomysł, by zasmakować lata także na obiad!
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 99
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 2019
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2860
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 99
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 2019
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2860
Składniki
Do garnka wlewamy ocet, wsypujemy cukier i szczyptę cynamonu. Gotujemy aż cukier się rozpuści i zalewamy bulionem. Ponownie gotujemy, dodając wiśnie i mąkę kukurydzianą. Gotujemy jeszcze chwilę i odstawiamy z ognia.
Schab doprawiamy solą i pieprzem (ja obtaczam go jeszcze w mące), smażymy aż nabierze złotego koloru.
Podajemy z ziemniakami.