Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobry pomysł, by zasmakować lata także na obiad!
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1319
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 253
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 46
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 41
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1319
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 253
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 46
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 41
Składniki
Do garnka wlewamy ocet, wsypujemy cukier i szczyptę cynamonu. Gotujemy aż cukier się rozpuści i zalewamy bulionem. Ponownie gotujemy, dodając wiśnie i mąkę kukurydzianą. Gotujemy jeszcze chwilę i odstawiamy z ognia.
Schab doprawiamy solą i pieprzem (ja obtaczam go jeszcze w mące), smażymy aż nabierze złotego koloru.
Podajemy z ziemniakami.