Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobry pomysł, by zasmakować lata także na obiad!
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 165
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 58
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 87
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 165
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 58
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 87
Składniki
Do garnka wlewamy ocet, wsypujemy cukier i szczyptę cynamonu. Gotujemy aż cukier się rozpuści i zalewamy bulionem. Ponownie gotujemy, dodając wiśnie i mąkę kukurydzianą. Gotujemy jeszcze chwilę i odstawiamy z ognia.
Schab doprawiamy solą i pieprzem (ja obtaczam go jeszcze w mące), smażymy aż nabierze złotego koloru.
Podajemy z ziemniakami.