Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabik przygotowany przez mojego mężusia:)
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 40359
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 424
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 202
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 386
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9312
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 40359
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 424
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 202
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 386
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9312
Składniki
Morele i śliwki włożyć na pół godziny do zamrażalnika. Obrać pieczarki (użyć samych kapeluszy). Mięso wymyć. Ostrym, długim nożem zrobić \"kieszonkę\" na całej długości schabu.
Nastawić piekarnik do temperatury 200 stopni C. Wyjąć owoce z zamrażalnika, poprzecinać na połówki i wypchać nimi schab- dość dużo. Mieszanką przypraw natrzeć schab z każdej strony. Wyłożyć do naczynia żaroodpornego bez żadnego tłuszczu. Schab obłożyć pieczarkami. Podlać odrobina zimnej wody.
Zamknąć naczynie żaroodporne i włożyć do piekarnika. Piec ok 1,5h od momentu jak mięso zacznie się dusić ;)
W czasie pieczenia 2-3 razy obrócić i podlać już wytworzonym się sosem.
Kiedy mięso będzie już gotowe wyjąć z piekarnika, a sos zabielić jogurtem naturalnym oraz dodać ok 0,5 szklanki wody. Dla lepszego efektu najlepiej przygotować to dzień przed podaniem, wstawić do lodówki i następnego dnia mięso będzie się lepiej kroić. Podając schab sos polewamy bezpośrednio na mięso. Smacznego