Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabik przygotowany przez mojego mężusia:)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5643
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 942
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32125
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 84
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5643
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 942
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32125
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 84
Składniki
Morele i śliwki włożyć na pół godziny do zamrażalnika. Obrać pieczarki (użyć samych kapeluszy). Mięso wymyć. Ostrym, długim nożem zrobić \"kieszonkę\" na całej długości schabu.
Nastawić piekarnik do temperatury 200 stopni C. Wyjąć owoce z zamrażalnika, poprzecinać na połówki i wypchać nimi schab- dość dużo. Mieszanką przypraw natrzeć schab z każdej strony. Wyłożyć do naczynia żaroodpornego bez żadnego tłuszczu. Schab obłożyć pieczarkami. Podlać odrobina zimnej wody.
Zamknąć naczynie żaroodporne i włożyć do piekarnika. Piec ok 1,5h od momentu jak mięso zacznie się dusić ;)
W czasie pieczenia 2-3 razy obrócić i podlać już wytworzonym się sosem.
Kiedy mięso będzie już gotowe wyjąć z piekarnika, a sos zabielić jogurtem naturalnym oraz dodać ok 0,5 szklanki wody. Dla lepszego efektu najlepiej przygotować to dzień przed podaniem, wstawić do lodówki i następnego dnia mięso będzie się lepiej kroić. Podając schab sos polewamy bezpośrednio na mięso. Smacznego