Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabik przygotowany przez mojego mężusia:)
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6137
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9107
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8614
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6137
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9107
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8614
Składniki
Morele i śliwki włożyć na pół godziny do zamrażalnika. Obrać pieczarki (użyć samych kapeluszy). Mięso wymyć. Ostrym, długim nożem zrobić \"kieszonkę\" na całej długości schabu.
Nastawić piekarnik do temperatury 200 stopni C. Wyjąć owoce z zamrażalnika, poprzecinać na połówki i wypchać nimi schab- dość dużo. Mieszanką przypraw natrzeć schab z każdej strony. Wyłożyć do naczynia żaroodpornego bez żadnego tłuszczu. Schab obłożyć pieczarkami. Podlać odrobina zimnej wody.
Zamknąć naczynie żaroodporne i włożyć do piekarnika. Piec ok 1,5h od momentu jak mięso zacznie się dusić ;)
W czasie pieczenia 2-3 razy obrócić i podlać już wytworzonym się sosem.
Kiedy mięso będzie już gotowe wyjąć z piekarnika, a sos zabielić jogurtem naturalnym oraz dodać ok 0,5 szklanki wody. Dla lepszego efektu najlepiej przygotować to dzień przed podaniem, wstawić do lodówki i następnego dnia mięso będzie się lepiej kroić. Podając schab sos polewamy bezpośrednio na mięso. Smacznego