Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie ,które często przygotowuje na różne spotkania okolicznościowe.
Piersi z kurczaka myjemy i robimy z nich tradycyjne kotlety schabowe : rozbijamy doprawiamy maczamy w mące, jajku i bułce tartej i smażymy jak zawsze. Gdy podsmażymy wszystkie kotlety kroimy je w mniejsze kwadraty/ kostkę. Odstawiamy do przestudzenia.
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę podsmażamy ją na oleju. Następnie myjemy paprykę i kroimy ją w paski lub kosteczkę i dodajemy do cebuli i smażymy dalej. Następnie dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa wraz z sokiem z puszki. Doprawiamy vegetą, szczyptą soli i pieprzem i wszystko razem mieszamy.Dodać duży słoik sosu słodko-kwaśnego i wszystko jeszcze raz wymieszać, dodać koncenrat i gotować wszystko 10 minut.
Przekładać warstwowo najlepiej w naczynie żaroodporne ( brytfankę) po kolei : pierwsza warstwa schabowych pokrojonych w kostkę, druga warstwa sos kolejna mięso i następnie sos. I tak wyłożone danie zostawiamy do ostygnięcia a następnie wstawiamy w chłodne miejsce na cała noc aby wszystko przeszło. Na drugi dzień wstawiamy do piekarnika i odgrzewamy. Smacznego :)
Wędzona makrela jest bardzo pożywna, bogata w białko i kwasy tłuszczowe Omega...
Odsłon: 1307
Sałatka Caprese to prawdziwa wizytówka aromatycznej Italii. Ze względu na kol...
Odsłon: 1204
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 125
Cacio e pepe jest rzymskim daniem i oznacza dosłownie „ser i pieprz”. Ten min...
Odsłon: 1025
Wędzona makrela jest bardzo pożywna, bogata w białko i kwasy tłuszczowe Omega...
Odsłon: 1307
Sałatka Caprese to prawdziwa wizytówka aromatycznej Italii. Ze względu na kol...
Odsłon: 1204
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 125
Cacio e pepe jest rzymskim daniem i oznacza dosłownie „ser i pieprz”. Ten min...
Odsłon: 1025
Składniki
Piersi z kurczaka myjemy i robimy z nich tradycyjne kotlety schabowe : rozbijamy doprawiamy maczamy w mące, jajku i bułce tartej i smażymy jak zawsze. Gdy podsmażymy wszystkie kotlety kroimy je w mniejsze kwadraty/ kostkę. Odstawiamy do przestudzenia.
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę podsmażamy ją na oleju. Następnie myjemy paprykę i kroimy ją w paski lub kosteczkę i dodajemy do cebuli i smażymy dalej. Następnie dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa wraz z sokiem z puszki. Doprawiamy vegetą, szczyptą soli i pieprzem i wszystko razem mieszamy.Dodać duży słoik sosu słodko-kwaśnego i wszystko jeszcze raz wymieszać, dodać koncenrat i gotować wszystko 10 minut.
Przekładać warstwowo najlepiej w naczynie żaroodporne ( brytfankę) po kolei : pierwsza warstwa schabowych pokrojonych w kostkę, druga warstwa sos kolejna mięso i następnie sos. I tak wyłożone danie zostawiamy do ostygnięcia a następnie wstawiamy w chłodne miejsce na cała noc aby wszystko przeszło. Na drugi dzień wstawiamy do piekarnika i odgrzewamy. Smacznego :)
Przepisy Wędliny
Wędliny
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Gdy nadchodzi sezon ogórków małosolnych, robię ten smalec i piekę chleb do og...
Odsłon: 2330
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 2238