Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie ,które często przygotowuje na różne spotkania okolicznościowe.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5737
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1188
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12364
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5206
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5737
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1188
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12364
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5206
Składniki
Piersi z kurczaka myjemy i robimy z nich tradycyjne kotlety schabowe : rozbijamy doprawiamy maczamy w mące, jajku i bułce tartej i smażymy jak zawsze. Gdy podsmażymy wszystkie kotlety kroimy je w mniejsze kwadraty/ kostkę. Odstawiamy do przestudzenia.
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę podsmażamy ją na oleju. Następnie myjemy paprykę i kroimy ją w paski lub kosteczkę i dodajemy do cebuli i smażymy dalej. Następnie dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa wraz z sokiem z puszki. Doprawiamy vegetą, szczyptą soli i pieprzem i wszystko razem mieszamy.Dodać duży słoik sosu słodko-kwaśnego i wszystko jeszcze raz wymieszać, dodać koncenrat i gotować wszystko 10 minut.
Przekładać warstwowo najlepiej w naczynie żaroodporne ( brytfankę) po kolei : pierwsza warstwa schabowych pokrojonych w kostkę, druga warstwa sos kolejna mięso i następnie sos. I tak wyłożone danie zostawiamy do ostygnięcia a następnie wstawiamy w chłodne miejsce na cała noc aby wszystko przeszło. Na drugi dzień wstawiamy do piekarnika i odgrzewamy. Smacznego :)