Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i sycące danie nie tylko dla oka. Użyłem kiełbasek norymberdzkich ,ale można również użyć cienkich białych kiełbasek ,wcześniej obgotowanych. Do panierki użyłem sucharów bieszczadzkich. Pamiętam kiedyś były wojskowe ,ale niestety nie można ich obecnie dostać.
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 711
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 432
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13332
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 611
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 711
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 432
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13332
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 611
Składniki
Kotlety bardzo cienko rozbijamy. Oprószamy z obu stron solą oraz pieprzem. Na kotlety rozkładamy po 2-3 kiełbaski ,zawijamy w roladę. Suchary mielimy w maszynce do mięsa. Schabowe roladki obtaczamy kolejno w mące ,rozkłóconym jajku z solą i pieprzem ,następnie w zmielonych sucharach. Roladki smażymy na rozgrzanym oleju ,na rumiano.