Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwsza niedziela maja to musi zawsze być schabowy kotlet z ziemniakami i surówką. Jako surówka do dania jest surówka z młodej pekińskiej kapusty.
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3189
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 616
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2311
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3189
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 616
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2311
Składniki
Obmytą i osuszoną kapustę kroimy na centymetrowe paski. Dodajemy startą na wiórki marchew i pokrojoną w kostkę cebule. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku, dodajemy majonez i mieszamy wszystkie składniki. Gotową surówkę przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na godzinę żeby przegryzły się smaki. W między czasie plastry schabu doprawiamy pieprzem i solą, panierujemy w jajku i bułce tartej i smażymy z obu stron na rumiany kolor i do miękkości mięsa. Gotujemy także ziemniaki. Usmażone kotlety schabowe podajemy z ugotowanymi ziemniakami i surówką z kapusty. Smacznego !!!