Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwsza niedziela maja to musi zawsze być schabowy kotlet z ziemniakami i surówką. Jako surówka do dania jest surówka z młodej pekińskiej kapusty.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1572
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 897
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1572
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 897
Składniki
Obmytą i osuszoną kapustę kroimy na centymetrowe paski. Dodajemy startą na wiórki marchew i pokrojoną w kostkę cebule. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku, dodajemy majonez i mieszamy wszystkie składniki. Gotową surówkę przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na godzinę żeby przegryzły się smaki. W między czasie plastry schabu doprawiamy pieprzem i solą, panierujemy w jajku i bułce tartej i smażymy z obu stron na rumiany kolor i do miękkości mięsa. Gotujemy także ziemniaki. Usmażone kotlety schabowe podajemy z ugotowanymi ziemniakami i surówką z kapusty. Smacznego !!!